Parazitli elektrik sebebiyle düzgün çalışmayan bilgisayarlar

Sisteminizde HDMI kablosu varsa kaliteli olanla değiştirin. Bir kaç gün önce bu sorunu böyle çözdüm.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Piyasada offline, line-interaktif ve online olmak üzere 3 çeşit Ups var. Bilgisayarlar için kullanılan tip daha çok offline olan fakat offline ups sizin sorunu çözmez çünkü bu tip ups lerde ups girişindeki Şebeke kesinti yoksa aynen çıkışa aktarılır. Kesinti olduğunda ups devreye girer. Line-interaktifte yine aynı mantık ama tek farkı şebeke voltajı sınırların dışına çıkarsada ups devreye girer onun harici bu upstede şebeke girişi aynen çıkışa aktarılır. Online olanda ise şebeke girişi DC ye dönüştürülür daha sonra bu DC den tekrar AC elde edilir. Bu AC şebekeden bağımsız bir AC voltajdır. Şebeke varken şebekeden, şebeke gidincede akü üzerinden bu işlem sürekli yapılır. Tabi üretilen bu AC voltajın kaliteside değişkendir. Sinüse benzetilmiş çıkış üreteni vardır, saf sinüs üreteni vardır, çıkışında trafo olanı/olmayanı vardır. Artık trafolu olanlarını piyasada bulmak imkansız hele de küçük güçlerde ama saf sinüs üreten bulunur. Bu tip online bir ups sizin probleminizi çözecektir diye düşünüyorum.​
Merhaba. Konuyu açan kişi ile aynı sorunu yaşıyorum. Gece 2:30 sonrası normale dönüyor, ertesi gün kalkıyorum yine aynı. Bahsettiğiniz online ups nin linklerini atabilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,473
Mesajlar
927,254
Kullanıcılar
452,041
Son üye
bjkli7696

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst