Parker 590+ Sürücü Motor Yön Değiştirme

KsK_Raist

Üye
Katılım
18 Kas 2018
Mesajlar
109
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba,

Parker 590p Dc motor sürücümüz var. Sürücü üzerinden motoru start stop yapmaktayız. Fakat sürücü yön değiştirmek için nasıl yapılacağı konusunda baya bir araştırma yaptım ama sonuca ulaşamadım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır ?
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2024-10-04 at 13.18.29 (1).jpeg
    256.1 KB · Görüntüleme: 6
  • WhatsApp Image 2024-10-04 at 13.18.29.jpeg
    235.1 KB · Görüntüleme: 6
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
DC motorda, çıkışa kontaktör koyarak, enduktör veya yadımcı gerilim uclarının yerini/yönünü değiştirmekle olur, biliyorum. Bizim uygulamalar bu yönde. Yön değiştirmede3n önce, motoru stop etmeyi unutmayın.
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Evet normalde o şekilde yapılmıştı fakat mühür kitlemeli olmayınca sürücü zamanın da patlamış. Bende kontaktör kullanmadan nasıl yaparım diye araştırıyordum. Şimdilik bulduğum sonuç olarak tork modunda çalıştırıyorum bu arada dc motoru. 0-10v tam tersi -10v yapınca motor yönü değişiyor manuel o şekilde yazıyordu. Fakat halen bunla uğraşmak yerine ayarlanabilir Dİ6-7-8 uçlarını motor dönüş için kullanabilir miyim ona bakıyorum. Belki sorun yaşayan arkadaşlar var ise +10 yerine -10 verirlerse yön değişiyor.
 
Bende, o ihtimali düşünerek, yön değiştirmeden motoru stop edin demişdim..
 
B3 Klemensine +10VDC verirseniz bir yönde,
B4 klemensine -10VDC verirseniz diğer yönde dönüyor, potansiyometre bağlarsanız hız kontrolu ve tam ortada iken motoru durdurabiliyorsunuz

 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…