pc power supply ile semadaki guç kaynagı çalışırmı?

gfb_42

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar ben bu linkteki
https://www.kontrolkalemi.com/forum...253-0-30v-4a-ayarli-elektronik-sigortali.html
devreyiyaptım fakat trafonun maliyeti yuksek elimdede bir power supply war ben trafo yerine direk devreyi bunun la beslesem devrede değişiklik yapmam gerekirmi veya ne gibi değişiklik yapmam lazım kolay gelsin
 
PC Power Supply ile bu devreyi besleyemezsin. PC Power Supply Switch Mode özellikli ve Max: +12 V, -12V, 0V = 24V verir.
 
BU iki devrede gayet güzel çalışıyor arkadaşım .ben işyerinde yaptım .bence sen trafoya bi bak .devre çok ii bazen fazla akım gerektiğinde reset tuşuna basılı tut devreden max akım çekebilirsin.
 
aslında baskı devresi hepsi hazır plaket işlemi tamam sadece bi asite atcam fakat trafoyu bulmadanda atmak istemiyorum devrenin bi sitede bitmiş halini gordum ve çok begendim ilk başta akım işin gerekli olan dirençleri bulmakta sorun çektim onu direçleri paralel ve seri baglayarak hallettim ama istediğim ayarda direç bulana kadar canım çıktı 0.15ohm bulamadım 10 tane 0.015 bagladım biraz saçma gelcek ama başka çare bulamadım.trafoda bayagı maliyetli olacagı için bole çözüm düşünmüştüm ama bunu çözüm bulamazsam gene trafoyla yapcam....
 
PC Power Supply ile bu devreyi besleyemezsin. PC Power Supply Switch Mode özellikli ve Max: +12 V, -12V, 0V = 24V verir.

Bence PC guc kaynagi ile bu devreyi beslersin. Yani +12, -12 arasina baglarsin 24 volt olur. Ancak sorun PC guc kaynaginda -12 volttan cekebilecegin akim cok dusuktur. Ve bu dogal olarak senin guc kaynagindan alabilecegin 24V taki akimi sinirlayacaktir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,550
Mesajlar
927,866
Kullanıcılar
452,171
Son üye
G.uygun

Yeni konular

Geri
Üst