Köprüyü hareket ettiren iki arabanın arasını açarsan daha sağlıklı olur.Merhaba Arkadaşlar,
Evde hobi amaçlı CNC router yapmaya karar verdim birkaç ay araştırma neticesinde ekte 3D çizimlerini verdiğim, PCB kazıma ve Alüminyum işlemek için CNC Router makinesini tasarladım,
taban: 22x180 sigma profil
şase: 45x90 sigma profil
Motorlar: 4 adet Nema24 2.2nm
lineer kızak ve arabalar: 20mm
tahrik mili: 1605
işleme alanı: 320x450mm yaklaşık
Bu konuda tecrübeli/uzman olan arkadaşların öneri ve eleştirilerini bekliyorum,
Teşekkürler
27/270 güzel seçim. Sigma konusunda elini bol tutmalıson 90x90 ve 90/180 ağır kullanman lazım. Ayrıca bol bol kanal10 m8 t somun da al. Doğuş kalıpın m8/m6 imbusları da gayet kalitelidir. 90/90 köşe yi 90/90 ya da 90/180 profilde kullanacaksan m8/20 imbus ve m8 kanal 10 t somun da al. Şasi kısmını 90x90 ağır sigma ile kur. 90 derece köşeleme aparatıyla gayet güzel ölçersin. İç köşelerde 90/90 köşe kullan. Örnek 1000mm uzunluk varsa arasına 3 tane de 90/45 ağır sigma at ki sağlam olsun. Onları da ister 90/90 ister 45/45 köşe ile bağlarsın. Son olarak nasıl bir cnc yapacaksan yap freze gibi sabir z yapmayacaksan köprüde mutlaka çift motor kullan. Uzun eksenin raylarını alt şasi olarak kullanacağın 90/90 ın üst dış oluğuna komparatörle sabitle. Standart m6 imbusların kafası 10 geli ama ray içi genelde 9 olunca kafa girmez. O yüzden m6 imbusu matkap mandrenine takacansın çevireceksin o sırada spiral i bir mengeneye sabitle, flap zımpara tak ve çalıştır. Spiral ve ucunda m6 imbusun kafası olan matkap birbirine değdirdin mi 9 a düşürene kadar zımparala. Hassas bir kumpasla sürekli ölç. Rayları sigma oluğuna sabitlemek için m6 imbus ve m6 kanal 10 t somun kullanacaksın. Ufak bir şasi kurulumu 2 bine biterken orta bir şasi 3 bine çıkar. Bin liraya acıma. Son olarak uzun eksenin iki tarafındaki mil ve kızaklar yükseklik bakımından paralel olsun. Hadi bana eyvallah