Hepsi de olur.
Ancak orijinallik daha önemli olduğu için bazı eski kondansatörler kirli paslı gibi olsa da orijinal olabiliyor.
Özellikle markalı olması tercih edilmelidir.
Hepsi de olur.
Ancak orijinallik daha önemli olduğu için bazı eski kondansatörler kirli paslı gibi olsa da orijinal olabiliyor.
Özellikle markalı olması tercih edilmelidir.
Mavi olan daha göz dolduruyor. Ancak PULSE amaçlı olabilir.
Sarı olan 3. sınıf üretimlerden olabilir. Menşeği görünmüyor.
Her iki kondansatörün sesteki farkı da zor anlaşılabilir.
Resimdeki Mavi renkli polyesterler kısa sürede değer kaybediyor. Elimde değer kaybetmiş aynı tip polyester kondansatör çok var. Görünüşte kaliteli gibi duruyor ama kısa sürede sorun çıkartıyor. Bence diğerini kullanın.
O hoparlör için her kondansatör olur.
Açıkçası iyi bir filtre devresi bile olsa o hoparlör çok iyi bir ürün değildi.
Zamanında sadece göz doldurmak için estetik ağırlıklı ürünlerdendi.
Bence herhangi bir ürünü kullanmakta hiç sakınca yok. Ama iyi bir crossover yaparsan o zaman daha seçici davranabilirsin.
Esas önemli olan ise hoparlörün iç izolasyonudur. Görüldüğü kadarıyla izolasyon falan yok kabinlerde.
Bu TONFREQUENZ marka kondansatörler oldukça yaygın ürünlermiş herhalde o yıllarda. Neredeyse her kabinin içinden bunlar çıkıyor Sharp sistemin kabinlerinde de bu kondansatörlerden vardı.
Ancak elektrolitik olduğundan dolayı zamanla kuruyor. Öğrendiğim kadarıyla MKP tipte olanlar daha kaliteli oluyordu.
Bu TONFREQUENZ marka kondansatörler oldukça yaygın ürünlermiş herhalde o yıllarda. Neredeyse her kabinin içinden bunlar çıkıyor Sharp sistemin kabinlerinde de bu kondansatörlerden vardı.
Ancak elektrolitik olduğundan dolayı zamanla kuruyor. Öğrendiğim kadarıyla MKP tipte olanlar daha kaliteli oluyordu.
Şöyle enteresan bir "high end" hoparlör yapım videosu gördüm. Tekniğe ne kadar uygun bilmiyorum ama hoparlörün inceleme videolarında ses müthiş geldi bana kulaklıklarımla dinlediğimde. Hacım emin olmamakla beraber @Mr_YAMYAM hocamdan çok kötek yemiş gibi yapıyorlar hoparlörleri Hocam ne düşünür bu konuda merakımı cezbetti
Şöyle de bir test videosu koyayim