Clouds adlı şarkı tahta ve bakır nefesli enstrumanlar ile vurma çalgılar ile icra edilmiş.Gayet eğlenceli olan bu parçada tuba çalgısının çaldığı bass sesleri modifiye amplimde dinledim bass potunu kısmak zorunda kaldım
)) Amplinin güzel tarafı bu nefesli çalgılar orkestrasında yer alan klarinet ,flüt,trombon,trompet,tuba ve vurmalı enstrumanları da net ve kendi tınılarında duyurması.Gerçekten dinlerken keyif alıyorum.
Bi misafirim gelmişti. Bi film atalım dedik Attık. Filmdeki bando eseri DVD'ye oldukça kaliteli kaydedilmiş.
ZOORTT HOORRTT ZUMM ÇASSS diye tabir edebileceğim sesleri dinlerken arkadaşım BANDO takımı geldi sandı
Böyle sohbetler olunca da sistemimizin ve dolayısı ile de emeklerimizin üzerine tatlı sohbetler oluyor.
HAAA NOT:
Bu filmi benim ÇAY (TEA) amplimde dinledik. Çay amplimi
@serkan_48 bizzat görmüş ve dinlemişti. 1W gibi ses çıkışı olan, pille de çalışabilen, tatillerde deniz kenarında hizmet etmesi amacıyla tasarladığım bir ampli.
Ama hurdadan bulmuş olduğum eski teyplerden çıkma hoparlörlerin duyarlılığı 100db/SPL gibi olunca 1W a kadar sesi açmamız mümkün olmuyor.
BURADA ÖZEL TEKNİK BİLGİ:
Bir bando takımının karşısında olduğumuzu hayal edelim. Elimizde ses şiddeti ölçen SPL metre olsun. Bandonun büyüklüğüne göre ölçtüğümüz ses şiddetini not alsak. Örneğin 100db/SPL olsun.
@Yunusgr ün hoparlörlerini örnek alırsak 100db/SPL ses gücü için ampli gücümüzün yaklaşık 16W civarı olması yeterlidir. Yunusun ampli gücüne göre bu seviye yaklaşık 7-8 volüme seviyesi civarıdır.
Demek ki bir bando takımını gerçekte (açık havada) dinleyebildiğimiz ses seviyesinde ses sistemimizde de dinleyebileceğiz demektir.
Tonlama (bass tiz veya diğer unsurlar) dinleyicinin kendi kriterlerine göre dilediği şekilde yapılmakla birlikte, her bir enstrumanın doğal tınılarını hangi ayarlarda duyabiliyorsak elbette ki normal ayarlarımız öyle olacaktır.
Tabii ki burada kişisel olarak tercih edilebilecek ve herhangi bir frekans bölgesindeki (Bass veya tiz) fazla veya az kazanç unsurları bizim sistemde asla enstrumanların doğallığını bozmayacaktır.