@serkan_48 ses entegre katındaki kondansatörlerin iyi kalitede olmasının önemini @Mr_YAMYAM hocam forumda detaylı açıklamıştı. Mercimek kapasitörlerin bozulduğuna denk gelmedim. Zaman içinde değer kaybeden mutlaka olmuştur. Daha önce diğer forumda konu açmıştım creative masa üstü PC hoparlörleri vardı. @Mr_YAMYAM o devrede birkaç mercimek kondansatörü çıkartıp aynı değerde tantal kondansatör takmamı istemişti. Modifiye sonrası ses oldukça değişmişti.
AMANINNN Hoparlörler SP imiş.
Hemen 500 gayme vereyim bana postala onları.
İLAVE BİLDİRİM:
Kondansatör değişimi rasgele yapılmamalıdır.
Audio devrelerinde kullanılmaz olan mercimek kondansatörler radyo bölümünde idealdir. Tabi ki bu mercimeklerin de belli kalite unsurları vardır.
La4505, 8,5w 3 ohm için. Fo değeri yazan hop. görmek benim içinde bir ilk oluyor. Gücü de 10w tan az olmasa gerek.
Radyoda kısa dalga bandı da varsa sahane olur.
Evet radyoda SW-MW-LW var. Onlarda sorun yok. Hatta birkaç rus kanalı yakaladım. Oldukça iyi çekiyor. Teyp kısmıda lastik değişim ve yağlama sonrası güzel çalışıyor. Sorun FM radyo katında. Kanallar çıkıyor ama ne kadar ayarlasanızda ses hafif çatlak patlak. FM tam net bir ses ayarlayamadım. Sadece birkaç kanalda Stereo ışığı yanıyor.@Mr_YAMYAM hocamın dediği resimde okla işaretli L 105 nolu nüveden ayarlamaya çalıştım. Ses biraz daha yükseldi ama yine FM kanallarında ses çatlak çıkıyor. Elektrolit kondansatörleri ölçtüm. Eski olmasına rağmen hepsi etiket değerlerinde.