Neden pinekliyorlar ki W10 ile uyumsuzlar mı?Ben aldım da noldu.
8. nesil bütçeye uygun orta seviye bir i5 bol soketli bir asus anagart, Buluncaya gadar göbeğim çatlamıştı. Bir tene de GTX1050Ti İki dene de RAM.
Kenarda pinekliyorlar. Sırf windows10'un yüzünden.
Termal macun sebze değil ki bayatlasınHer seferinde ekran kartının macununu değiştirmeye yeltensem de arıza çıkar vs diye sökemiyorumSırf bunun için kaliteli termal macun bile aldım ama kullanmadım hala.
Neden pinekliyorlar ki W10 ile uyumsuzlar mı?
KÖTEKYok bayatladığından değil de kuruduysa diye. Çünkü bu ekran kartı %100 yükte 85 derecelere ulaşıyor Antalya'nın yaz sıcağında. Hiç sökülmedi şimdiye kadar. Tam kötek yemelik bir konu biliyorum fakat değiştirmişken termal pedleri de değiştirmek gerekli diye biliyorumÖyle diye diye erteliyorum.
Windows ürün anahtarı konusunu hiç bilmiyorum. Hiç Windows satın almadım, öğrenciyken de uzun bir süre Dreamspark üzerinden ücretsiz verilen kodla kullandım. Şuan kullandığım bu bilgisayarda da kod girmedim nasıl olduysa kendiliğinden etkinleştiriliyor.
Tek kullanımlık olmayan internette alınan ürün anahtarı satılıyordu sanırım. Kişisel kullanımda 300 dolar kimse vermez zaten sadece bir W10 için.
Sen aslında soğutma kanatlarını temizlediğin için daha düşük ısı görüyorsun.Ben PCyi temizlediğimde hep termal macunu da yeniliyorum. Şimdiye kadar termal macunu yenilenmiş bir PCde hep düşük sıcaklık değerleri gördüm. Macun da dandik değil fakat zamanla yüksek ısıdan dolayı kuruyup özelliğini kaybetmeye başladığını düşünüyorum.
Grundig aşırı ısınsaydı belki macunları kontrol etmek gerekli diye düşünülebilir ama tabii ki macunla alakası olmazdı bu durumda. Yani orada durum farklı bence. İlk aklıma gelen devrenin ve gelen voltajların incelenmesi olurdu.
FPS nin anlık olarak düşmesinin sebebini araştırmak gereklidir.Bu arada ekran kartı sürücüsünü sanırım güncellemek gerekecek çünkü online oyunlarda fps anlık olarak 120lerden 45lere inip geri çıkıyor.
Şuan birden fazla oyunda da bunu test ediyorum. Sonuca göre bakacağım.
Bu görüntüdeki giderilen sorun Fusion 360 yazılımı ile ilgili sanırım.EK NOT:
Senin sorununa göre araştırma yaptım.
Ulaşabildiğim tek sonuç farklı yenileme hızlarına sahip monitör kullanımındaki sorunlar.
Bu sorunlarla ilgili olarak en son şöyle bir sürücü buldum. WHQL.
https://www.guru3d.com/files-details/geforce-517-48-whql-driver-download.html
Ekli dosyayı görüntüle 91371
Ancak hemen sürücü işine girmeyip önce yukardaki testleri bi yapmalısın.
İşletim sistemi uyumsuzluğuna karşı 15 sürümü.
https://www.guru3d.com/files-details/cinebench-15-download.html
NOT:
Yeni üretimlerden ve rengi gri olan bazı termal macunlar nispeten daha kalitelidir.
Beyaz ve slikon bazlı termal macunlara göre daha iyi ısıl iletimi sağlarlar.
GPU için konuşmam gerekirse.
GPU'nun ısıl temas yüzeyi takribi birkaç cm karedir. İçeride oluşan ısı nispeten yüksek olduğu için bu kadar dar bir yüzeyden geniş bir yüzeye çok iyi aktarılabilmelidir.
Zaten yeni üretim termal macunlar bu amaç için üretilmişlerdir.
Fabrikasyon üretim termal macun daha kötü ise yeni tip termal macun kullanımı ciddi farklar yaratacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?