Bu yüzden kötek yiyeceksem hazırım hocam Dual ch denilen tipte ram kullanıyorum iki tane. DIMMA2 ve DIMMB2 slotlarına takılılar. Özellikle Ryzen işlemcilerde tekli RAM düşük performans gösterdiği için dual ch RAM kullanımı öneriliyor.
Bu yüzden kötek yiyeceksem hazırım hocam Dual ch denilen tipte ram kullanıyorum iki tane. DIMMA2 ve DIMMB2 slotlarına takılılar. Özellikle Ryzen işlemcilerde tekli RAM düşük performans gösterdiği için dual ch RAM kullanımı öneriliyor.
Sadece RAM özelinde rapor alınmıyor sanırım. Yine tüm sistemi topluyor. Bu sefer HTML formatında çıktı aldım.
Sistemde XMP 2.0 modunda ve 3200 MHz hızında çalışıyorlar.
DUAL-CHANNEL RAM yapılandırılması konusunda hiçbir veriye ulaşamadım.
XMP ile ilgili olmadığını da düşünüyorum. Ama eski sistemlerde rahatlıkla görülüyordu.
Son olarak PC nin tüm özelliklerini gösteren bir beleş program vardı. Adını hatırlamıyorum. Eğer onunla da dual ch göremezsek, RAM meselesini bitirebiliriz.
4. nesil işlemcilerden sonra PC ler ile ilgili araştırma yapmadığım için yeni teknikler hakkında fazlaca bilgim yok.
Ben ecik araştırayım sen de bu arada dedikodulara bak.
NOT:
Sistemde XMP 2.0 modunda ve 3200 MHz hızında çalışıyorlar.
Bu programda benim bildiğim hep aktif frekansın yarısı görüntüleniyor sebebini hatırlamıyorum. Mesela XMP profillerini tamamen devre dışı bıraktığımda görüntü bu şekilde: Speecy programından görüntü aldım.
SPD sekmesi iki durumda da değişmediği için onu eklemiyorum.
XMP Kapalı - görev yöneticisinde de 1066 değeri görünüyor. Gerçek frekans 2133 Mhz
XMP 2.0 - Açık görev yöneticisinde de 1600 değeri görünüyor. Gerçek frekans 3200 Mhz