Format için kullandığım İso görüntüsünde W10'un tüm sürümleri olması lazımdı. Ama hangisini kurmam gerekir bende bilemiyorumEğer elinde olanağın varsa farklı bir Win10 ile test etmen olacaktır.
Ancak üst seviye Win10 yazılımlarını da temin edemezsin.
Örneğin win10 ultimate ile win10 pro farklıdır.Hangi win 10'un daha iyi olduğunu bilemiyorum.
Bildiğim tek şey linux sistemlerde işlemci tanılaması daha doğru kuruluyor.
Ancak linux sistemler de senin işine gelmez.
NOT:
Kıyaslama için üst seviye threadriper AMD işlemcilere bakabilirsin.
Örneğin 18 çekirdekli bir threadripper senin skorundan 2 katı fazla olabilir.
Ama sen bu işlemciye 300$ vermişsen ve o işlemci 1000$ lık bir işlemci ise sen kardasın demektir.
Bizim yapmış olduğumuz şey sistem yapılandırılmasının doğru olmasıdır.
YUHARAAA 22.000TL miFormat için kullandığım İso görüntüsünde W10'un tüm sürümleri olması lazımdı. Ama hangisini kurmam gerekir bende bilemiyorumŞuan kurulu olan pro sürümü.
Fiyat anlamında bakarsak MC testinin en üstündeki işlemcinin fiyatı benim işlemcinin fiyatının yaklaşık 7 katı(Fiyat sadece tek bir sitede görünüyor o da 22.700 tl)
Hafta sonu ilginç bir şey deneyeceğim bir format daha atarak, sonuçları burada paylaşacağım
İşte burada fikir ayrılığına düşebilirizYUHARAAA 22.000TL mi
Çift işlemcili bi anagart alsan senin işlemciden de bi tene daha bulsan, Ekran gartını gudurtur.
Almam ki
Pro'nun tahmn ettiğim gibi ek olarak bitlocker için desteği var. Ama ne yazık ki bizim işimize yarayacak kadar detaylı bilgi vermiyorlar. Pro'da normal kullanıcının kullanabileceği her özellik bulunuyor genel olarak.https://www.microsoft.com/tr-tr/d/windows-10-pro/df77x4d43rkt/48dn?rtc=1&activetab=pivot:genelbakıştab
Garşılaştırma HOME vs PRO
https://www.microsoft.com/tr-tr/windows/compare-windows-10-home-vs-pro
Çipirdek bilgileri.
https://www.chip.com.tr/haber/windows-10-surumleri-hakkinda-her-sey_83677.html
https://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_10_edisyonları
Benimle fikir ayrılığına düşecek arkadaşların elini öper bir de yüzünü ısırırımİşte burada fikir ayrılığına düşebilirizOyun oynatmak amacıyla düşünüyorsak işlemciden önce Ekran kartı olayı ele alıyor.
Ama işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanan oyun yok mu var fakat çok az.
Zaten benim önceki sayfalarda gönderdiğim sslerde de ekran kartının kullanımı işlemciden yüksekti.
Bu işlemler benim bildiğim kadarıyla oyun tarafından belirleniyor. Yani oyunun texture işleme için kullanacağı donanımı biz seçemiyoruz. Oyunlar da genelde ekran kartı ile çalışıyor.Texture oluşturulma mantığı ise PC den konfigure edilir.
Dersin ki benim işlemcim guvvetli texture'ları kendisi render etsin, ya da Ekran gartım yapabildiği kadar yapsın.
Buradaki hesaplar benim boyumu dahi aştığı için şimdilik şunu belirteyim.
Oyun sorar.Bu işlemler benim bildiğim kadarıyla oyun tarafından belirleniyor. Yani oyunun texture işleme için kullanacağı donanımı biz seçemiyoruz. Oyunlar da genelde Ekran kartı ile çalışıyor.
Bu mümkün değilOyunlarda tek unsur Ekran gartıdır dersen al bir TİTAN ekran gartı bi dene de i3 işlemci tıkır tıkır oyna.
Yerse tabii
Oyunlardaki her texture parçası da aynı ölçekte veya çözünürlükte de değildir muhtemelen. Ben her oyunu 2560x1440a yükselterek oynuyorum.Oyun sorar.
Kaç çözünürlükle oynayacaksın.
Sen dersin ki 1024 e 720P
İşlemcin ile bu resim karelerini oluşturursun.
Ekranın ise 1920 ye 1080P
Oyunu ekrana uyarlamak için Anti Aliasing kullanmak zorundasın.
Ama ekran kartının DX hızlandırma ve direk rendering kabiliyeti de var.
Ne kadar yapabiliyorsa yapabildiğin kadarını yap dersin.
Böylece oluşturulacak resim kareleri bir miktar da ekran kartın tarafından oluşturulur.
Gerçekleri söyleyeyim.Bu mümkün değilZaten çok tuhaf bir konfigürasyon olurdu muhtemelen. Tek unsur Ekran kartı değil elbette ama en ağır yük ekran kartında oluyor gözlemlediğim kadarı ile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?