Benim amplimi benim hoparlörlerle dinlerken o yıllarda bazı arkadaşlar gider gelirdi bana.
Bu eseri dinlerken bir arkadaş bir ara LÖBÜ LÖBÜ LÖBÜ diye bir ses duydum dedi ve çok hoşuna gittiğini söyledi.
Eser içerisinde darbuka, bongo ve adını bilmediğim ama bongolo diye hatırladığım bongo'nun 1 metre yüksekliğindeki daha irice bir ritm saz da bulunuyor.
https://turkish.alibaba.com/product-detail/CFC2-10-and-11-congas-drum-60548140161.html
Onlarca enstrumanın bir arada çaldıkları bir eserde bazı enstrumanlar ATTACK (Yanlış değilsem) yaparlar.
Bu attack eserin ritm akışına göre senkronize gittiği için çoğu eserlerde diğer enstrumanlarla karışabilir. (Aynı ritmde çaldıkları için) Ayrıca orkestranın diğer sazları da bu duyumu etkileyebilir.
Ancak bu bongolo olarak bildiğim bu enstrumanın attack sesi eserin bir yerlerinde hem darbukadan hem de bongo'dan ayrı olarak duyulabiliyordu.
İşin ilginç yanı arkadaşın kendi müzik sisteminde bu sesi duyamaması idi.
Halbu ki o da plaktan dinliyordu ve ses sistemi oldukça pahalı idi.
Defalarca yaptığımız testlerde hiçbir arkadaşın ses sisteminde bu LÖBÜ LÖBÜ LÖBÜ seslerini tam olarak algılayamadık. Ağırlık olarak darbuka veya bongo duyulabiliyordu.
Ancak benim ses sistemimde bu LÖBÜ LÖBÜ LÖBÜ (Bongolo'nun atağı) Bariz anlaşılabiliyordu.