Hocam bunlar hazine
Saklamaz mıyız hiç.Ama ben bu ampli modifiye işine girerken maliyetin hiç böyle olacağını tahmin etmemiştim.Gittikçe gidiyor ucu açık
KÖTEK
SUMSUK
ve de bilumum şiddet.
Sen aslında çok masraf etmedin bile.
Zamanında ben amplimin PCB lerine bile bir dünya para vermiştim.
Üstelik malzeme alırken ucuz diye bakmaz, en kaliteli olanları tercih ederdim.
O yıllarda iyi kalite malzemeler ile kötü olanlar arasında sadece 2 katı fiyat farkı vardı. İyi kalite olanlardan miktarlı alınca da kötü kalitenin 1.5 katı gibi alabiliyordum.
Eski teknikle benim ampliyi sıfırdan yapsak takribi 1000$ gibi para harcamamız lazım. Doların 1.5TL olduğu yıllarda böyle bir ampli için 1500TL harcarsak gözümüze görünmezdi. En nihayetinde birkaç ay gibi sürede küçük bütçe kısıtlamaları ile masrafların üstesinden gelebilirdik.
Örneğin
@ozgurece35 in amplisini yaparken tüm devreler ve PPM ler de olmak üzere tahmini 500$ gibi malzeme parası almıştım. Tabii ki Özgür haricen de kutu ve trafo için de masraf etmişti.
Bu gün Özgürün amplisine birisi kalkıp ta 1000$ vereyim dese Özgüre hakaret etmiş sayılır.
O yıllarda 100TL den 1000TL ye kadar muhtelif anfiler de bulunuyordu ikinci ellerde. Hatta Özgüre ''uygun fiyatlı ve uygun kalitede alırsan benimkinden çok ucuza bile alabilirsin'' demiştim.
Ama O illa senin tasarımını istiyorum dedi ve yapmıştım
Hurda ampli konusundaki gönderdiğim kondansatör listesindeki ürünlerin çoğu muhtemelen orijinal ve fiyat genel olarak yüksek. Çoğunun da Türkiye'de satışı yok ne yazık ki. Belki elko rubycon ların bazıları bulunabilir.
Dedim ya.
Eskiden iyi kalite ürünler tercih edilir ve kullanılırdı.
Düşünsene senin potlarını. Birebir olmasa da aynı kalitede bulmaya çalışsak en azından 10$ gibi fiyata bulabiliyoruz. Günümüz rayiç bedeline göre tanesi 180 KAAT.
NOT:
Bu kondansatörlerin silver/mica olanlarından 2 adet Özgürün amplisine takmıştım.
Değeri yanlış hatırlamıyorsam 1.5uF 50V gibi idi.
O yıllarda gümüş kondansatörler ses devreleri için en ideal kondansatör olup, Yüzlerce liraya satılmıyordu.
Normal wima kondansatörlere göre en fazla iki katı gibi parayla satılıyor ve almak hiç de masraflı olmuyordu.
AHAAA BULDUUMMM
Özgür'ün amplisindeki bazı kıymetliler
Mavi olanlar gümüş mika. 1.5uF (sarı dairedekiler)
Kırmızı daire içerisindekiler askeri tip ML olup, artık bulunmuyor.