Yamyam hocam en son satın aldığım sony receiverı hem genel kondisyonun iyi olmaması, hem çıkış transistörlerinin toplam maliyetinin fazla olmasından dolayı tamamen söküp yedek parçaya ayırdım
İçinden çıkan bazı malzemelerin fotolarını ekliyorum.
8 pinli motorlu volume potu
Bass tiz balance potları
Switchler
Trafo ve 56V 8200 uF Nippon Chemicon kondansatörler yanında birkaç tane röle.
Bunu da kendi amplimde hop bağlantıları için belki kullanabilirim. Veya bunu kullanmayıp burn tip de kullanabilirim emin değilim. Acaba hangisi daha mantıklı olur?
Çıkış katı
O POT çok bahalı. İhtiyacı olan birisine satabilirsin.
NIPPON gondansatörler ve trafo da işe yarar.
Oparlör konnectörünün birisinin gırmızısı değiştirilmiş. Senin amplide kullanabilirsin.
Pot 30K galiba etiketi tam okunmuyor.
Hop. konnektörünün kırmızının biri kırıktı onu ben anten kısmındaki konnektördekiyle değiştirdim Şimdi diğer kırmızıyı da söktüm simetrik oldu.
Evet gerçekten de video adında bahsettiği frekans aralığındaki basslar var, güzelmiş. Normalde ses kısıkken ve loudness kapalıyken bu bassları duyamamam lazım. Ama bass frekasnları çok güçlü geldiği için Audition'a atıp kontrol ettim. -4 dB civarında vuruyor basslar. Sanırım bu yüzden de loudness olmadan rahatlıkla duyuluyor.
Ben normalde bu frekansları duyamıyorum fakat koltuklarda titreşim hissediyorum. Acaba bana mı öyle geliyor diye hanım yanımdayken açtım oda sanki hafif deprem oldu gibi dedi ama işitsel olarak belli belirsiz bir ses alıyorum. Zaten kabinlerimin alt frekans duyarlılığı 50 hz
Benim sub bass'lı Hi-Fi sistemimde normal bir insan 32Hz leri rahat duyabiliyor.
Çünkü o sistemde 40Hz ve altı frekanslar bile insan kulağına eşdeğer iletiliyordu.
Buna tek tanık olan arkadaşım memleket olmuştu.
Esmesun ayrılık adlı eserdeki 32Hz bileşenleri mutfaktan duyunca kafayı sıyırmıştı
Benim sub bass'lı Hi-Fi sistemimde normal bir insan 32Hz leri rahat duyabiliyor.
Çünkü o sistemde 40Hz ve altı frekanslar bile insan kulağına eşdeğer iletiliyordu.
Buna tek tanık olan arkadaşım memleket olmuştu.
Esmesun ayrılık adlı eserdeki 32Hz bileşenleri mutfaktan duyunca kafayı sıyırmıştı