Peki Buna Ne Dersiniz Yasal ama Sayaç Döner mi

bu tür tasarruf cihazları var zaten.

Tesisat üzerinden çekilen akımın frekansını düzenleyerek kayıpları engeller. Lokal kompanizasyon sağlayarak güç faktörünü düzenler. Voltaj dalgalanmalarını regüle eder. Aynı zamanda bir harmonik dalga filtresi olarak çalıştığından cihazlarınızın ömrünü uzatır ve elektriksel dalgalanmalarla cihazlarınızın görebileceği zararları minimuma indirir. Tasarruf cihazı Elektrik faturanızda % 20 ile %50 arasında düşüş sağlar.Çekilen akıma göre değişken tasarruf sağlar. Özellikle motorlu cihazlar,floresan lambalar,manyetik alan oluşturabilecek bobinli ve balastlı cihazlarda kayıplar büyük olur.Bu tür cihazlarda tasarruf oranı artacaktır
 

Bir evin ortalama aylık enerji tüketimini 8 kWh olarak alalım.
%50 tasarruf 4 kWh bir tasarruftan bahsediyorsunuz.Bunu bana birisi ispatlasın mesleğimi bırakacagım.
 

Sanıyorum aktif harcamayı azaltmak için bizlere yeni ev eşyaları aldırtacaksınız ki bu pek te tasarruf değil. Varolan cihazlarda nasıl olacakta aktif harcama düzelecek. Evlerde kompanzasyon desek olmaz çünkü sayaç sadece aktif okuyor. Sizde aktifi azaltamayacağınıza göre.(tabi cihazları değiştirmeden)

Bırakın arkadaşlarımız mesleklerini bırakmasınlar.
 
Milletimiz böyle olmasını istediği için böyle uydurma, dolandırıcılık malzemelerine alet oluyorlar.
Benim anlamadığım noktaysa bu dolandırıcılara kimsenin ses çıkartmaması, milleti dolandırmalarına göz yummaları.
Bu adamları sanayi bakanlığına şikayet ettik , istanbul ticaret odasına şikayet ettik, tükodere şikayet ettik, başbakanlığa şikayet ettik ama yok bir sorumlu bu işe dur diyecek.
 

Daha dün bir müşterimi kurtardım bu heriflerin elinden.
 
Bu bahsedilen şey nedir bize biraz açıklarmısınız. Eğer kondansatör kapasitif reaktif çekiyorsa ve sistemde aşırı kondansatör yoksa aktif sayaç bu harcamayı okuyabilirmi?

Eğer mevzuyu yanlış anlamadı isem şunu yapın:
Proteusta bir alternatör bir direnç ve buna paralel bir kondansatör bağlayın. Devreden geçen akımı okuyun. Bir de kondansatör bağlamadan devreden geçen akımı okuyun. Arada fark yok. Yani tasarru falan yok.
Daha detayl görmek için Matlab ta yapın kapasitenin iç direncini girin ve aynı akımları okuyun. Gerekli hassasiyet ayarları yapıldıktan sonra bir de bakıyoruz ki tasarruf edelim derken fazla akım çekmişiz. E gerilim 220V sabit olduğuna göre çekilen akım da artınca çektiğimiz güç arttı fatura kabardı. Yanlış anlamayın kapasitenin çektiği reaktif güçten bahsetmiyorum. Bunu tabiki sayaç görmez. Kapasitenin iç direncinin çektiği aktif akımdan bahsediyorum. Tabiki çok çok ufak bir değer yani faturada gözle görülür bir artış olmaz belki kondansatörün büyüklüğüne göre ama tasarruf edilmeyeceği aşikar.
 
arkadaşlar enerji tasarrufu sağlayan firmalar var zaten. Bunların yaptığı şey evlerde kompanzasyonu sağlamaktır hepsi bu. Evdeki cos fi 0.75 civarlarında olduğu için aslında kullanmadığımız elektriğin parasını ödüyoruz.

burda illegal birşey de yok. TEDAŞ %20 reaktife kadar faturalandırmıyor zaten. cos fi yi 0.95 e çekerek (kompanzasyonla) reaktif enerjiyi kopmanze ediyoruz.

bunu yapan TSE li, garantili, avrupa standartlarına uygun bir firma.. inceleyin;

novatis enerji
novatisenerji nokta com
 

ARKADAŞLAR HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM..
Yukarıdaki saşma sapan yorumu nasıl yaptım, nasıl tongaya düştüm bilmiyorum..

Size bahsettiğim firmanın teknik dökümanlarını alıp inceledim..ve erken karar verip buraya yazdım..öyle güzel açıklıyorlar ki teknik olarak kanıyorsunuz.. sonra yok ya ne alaka olur mu öle şey diyip kendime gelince mevzuyu anladım YANILDIM..

HERKESİN ANLAYACAĞI DİLDE YAZIYORUM :
sayacın yazdığı şey aktif güç mü... evet!

P=V.I.COSq dur.. evet!

bir cihazın çalışması için gereken güç bellidir.. örneğin 100W
şebeke gerilimi bellidir örneğin 220V

peki sorarım kardeşler.. bu denklemde o zaman SABİT OLANLAR NELERDİR??

bu denklemde P ve V sabittir.. GÜÇ ve GERİLİM sabit..

o zaman ne değişken? evet! akım ve COSq..

o videolarda akımın düştüğü gösteriliyor.. doğru.. sisteme kondansatör bağlayıp akımı düşürüyorlar..yani COSq yi arttırıyorlar..

işte mesele I akım azalırken ona bağlı oranda COSq artıyor.. yani denklemdeki P değişmiyor hiçbir zaman (V sabit)

ampermetreden akım azaldı diye düşünüp gücün azaldığını düşünmemizi istiyorlar.. halbuki akım azalınca cosq artıyor.. güç her zaman sabit kalıyor..

yani sayacın yazdığını V.I deyip.. akım düştü sayaç az yazar deyip COSq nin gözümüzden kaçmasını sağlıyorlar..

tekrardan özür dilerim.. neyse ki mesleği bırakmak zorunda kalmadım
 
mrb omık yuklerde verılen enerjının tamamı harcanır ındıktuf yanı bobonlı devrelerde kondansator bobındekı nüvenın doyma anında sebekeye artı yuk saglayıp akımı düşürür yanı bosuna ugrasma yakacagın elektrıgın parasını ödersin
 

ben bile anladım.çok güzel açıklama oldu.yani taklada atsak,akımıda düşürsek güç sabit kalıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…