basit ölçümden kastınız nedir acaba ben fönü örnek olarak yazmıştım onda da formüle göre amper değeri tutmuyor öyle değil mi ? yani normalde 2400w lık bir cihaz sadece 8 amper mi çekmeli ?Basit ölçümler ! için,ölçümlerinizi doğru
olarak kabul edebilirsiniz.
öncelikle cevabınız için teşekkür ederimTrue RMS ölçümü cihazların doğruluk ve hata payını gösteren bir şey değildir.
True RMS, belli frekans aralığında doğru RMS değeri ile ölçüm yapan anlamına gelmektedir. (50Hz ila 500KHz farklıdır)
Bir cihazın hata payı teknik verilerinde verilmiş olmalıdır. %2.5 lik bir hata oranı kabul edilebilir değerdir. True RMS ölçüm de yapıyor olsa, peak ölçüm de yapıyor olsa ölçü aleti hata seviyesi ön planda yer alır.
Uygun fiyatlı ama hata oranı az bir ürün.
https://www.kartalotomasyon.com.tr/UT-805A-Masa-Tipi-Dijital-Multimetre,PR-54738.html
Ekli dosyayı görüntüle 43074
Aynı sınıfta olup, daha ucuz bir model.
https://www.kartalotomasyon.com.tr/UT-804-Masa-Tipi-Dijital-Multimetre,PR-54736.html
Ekli dosyayı görüntüle 43075
Hata unsurundaki hassasiyet arttıkça fiyat farkının katlanarak arttığını görebiliriz.
NOT:
Tel rezistanslı bir aygıtın ölçülen değerinin farklı çıkması normal bir durumdur.
Tellerin ısısı arttıkça direnç değeri de değişeceği için çekilen akımın da düşük çıkması normaldir.
Ayrıca aygıta uygulanan gerilim tam olarak ölçülmeden gerçek güç hesaplanamaz.
hocam güldüm valla okurken bi kaç cihazda denedim ben de hepsi çin malı sonuçta beni de düşündürdü şimdio cihaz 50 Hz ve sinüs'e yakın akımlar için yeterli olur.
2400W in neden az akım çektiğine gelince, çinliler, arabalar için 2000W inverter satıyor, ama taş çatlasa 200W alabilirsiniz. O yüzden, doğru olan soru "ölçü alet mi yanlış ölçüyor?" değil, "fön gerçekten 2400W mı?" sorusudur
normal inşaat elektriğinde dc ye ihtiyaç duyar mıyım yani ? dezavantajı nedir benim için açıklar mısınız ?Rezistif yükler için güç hesabı aynı DC de olduğu gibidir. P = I * V. Bunlar RMS değerlerdir
Ama endüktif ve kapasitif yükler için güç hesabında işler karışıyorReel güç, reaktif güc, görünen güç, cos gibi birçok detay var.
Bu arada ölçü aletinin özelliklerinde DC amper ölçümü görünmüyor. Sadece AC akım ölçebiliyor
normal inşaat elektriğinde dc ye ihtiyaç duyar mıyım yani ? dezavantajı nedir benim için açıklar mısınız ?
ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederimİnşaat elektriğinde olmaz herhalde. Ama başka bir iş için DC akım ölçmeniz gerekirse, (Şerit ledlerin çektiği akım, UPS akülerinin verdiği akım, kaynak makinasının verdiği akım vs) aletin bunu yapamadığını bilmekte fayda var, yoksa aleti bozuk diye bir kenara atabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?