Pensampermetre ile yıldız üçgen klemens bağlantısı bulma

yıldız üçgen devreyi panoda gözü kapalı yaparım ama hiç motor baglantısı yapmadım

Aslında siz işin daha zor kısmını yaptığınızı söylüyorsunuz, bu iyi.
Yıldız-Üçgen çalışan bir motorun klemensinde altı tane uç vardır,
bunlar üç bobin grubuna ait giriş ve çıkış uçlarıdır.

Pano ile motor çalıştırılıyorsa zaten motorun tüm uçları sizin panodaki klemenslere geliyor, pano üzerindeki kontaktörlerin çalışma düzenine bakarak motorun yıldız bağlantısının nasıl, üçgen bağlantısının nasıl yapıldığını çok rahatça çözebilirsiniz.

Kolay gelsin.

R S T
U V W
Z X Y
Bırıncı grup, U X, ikinci grup V Y, üçüncü grup W Z olarak klemensde çapraz yerleştir(Yukarıdaki

Bobınlerın uçlarını karşılıklı buldukdan sonra, 1, grup U X ,2. grup V Y, 3.grup W Z
olarak ısımlendırılır ve,
U V W
Z X Y OLARAK klemense yerleştirilir.
R S T fazları verdiğinizde, yukardan aşağı her bır bobın grubunun bir ucuna aynı faz gelecektir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Özür dilerim,Özelden bir arkadaşın sorusuna, ekdedı resmı eklıytemedım, buradan eklıyebıldım.
Arkadaş sorusunda, U-X, W_Z köprülendiğinde, iki faza kalmıyormu dıyor veya buna benzer bir düşüncesi vardı.
Birinci şekılde gördüğünüz gibi, her bobini, U-X, Z-W, Y_V olarak isimlendiriyoruz.
(Öncelıkle, bobınlerın, 380 voltada çalışacak şekılde sarıldıgını unutmıyalım.)
1.bobininZucu ile, 2.bobinin Z ucuna ayın R fazı verıyoruz, diğer uclarına S ve T fazlarını verfdiğimizde, her bobine 380 volt vermiş oluyoruz.
2. resimde, motor klemens kutusu gibi düşünürsek; bobinleri çapraz baglayıp, köprüleride, yukardan aşağı köprülemede kullanınmış oldugumuzda,
R U Z
S V X
T W Y olarak baglanmaktadır.
Yani, her bir faza iki bobının birer ucu baglanmakta, diğer ucunada , diğer fazlardan birisi baglanmaktadır.

Ekli dosyalar

• UCGEN BAGLANTI.pdf
    20.9 KB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…