Perendev Motoru

perendevle ilgili çalışmalar yapanlar var aşagıdaki sitede mu metal sarıyorlar mıknatısın magnetik alanını bi noktadan atmasını saglıyorlar sanırım aliminyum gibi bişi kullanıyorlar.

başka yöntem bilen varmı
birde mıknatıslar özel sanırım n48 kullanıyorlar ve neodyum mıknatısı
 

bu videoda İLK KUVVETE GEREK KALMADAN ÇALIŞIYOR KAMPANANIN BİRLEŞTİRİLMESİ HARİÇ TABİİ BUDA ÇÖZÜLEBİLECEK BİR SORUN
 
bu tip dönergeçlerde termodinamik yasasının 2 . maddesinin ortadan kalktığı söylenir fakat aslında termodinamiğe aykırı bir durum yoktur. yaklaşık 3 senedir bu dönergeç üzerinde uğraşmaktayım baya ciddi sonuçlar aldım...biraz daha detaylı anlatmam gerekirse hidroelektrik santrallerinde yerçekimi kuvvetinden faydalanıyoruz değilmi. fakat yerçekimi yoktan mı var oluyo??? tabiiki hayır var olan bir enerjiyi dönüştürüyoruz aynı durum mıknatıslar içinde geçerli mıkanatısın hali hazırda sürekli yüklü olduğu enerjiyi kullanıyoruz yani işe yarayacak hale getiriyoruz bunda termıdinamik yasalarına aykırı bir durum yok.. ayrıca senin gibi düşünenlerle thompson la dalga geçenler arasında pek fark bulamıyorum beni bağışla...
 
arkadaşım manik depresifmisin yazın çok garibime giitti.. kafasının içinde perendev motoru yaptığını idda eden arkadaşa söylüyorum bunun için yıllardır uğraşanlar var sen bu emeği vermeden nasıl yapacan kafada anlamadım eğer bunu bu yöntemle yapabiliyorsan helal olsun sana .. hayatında eline neodyum mıknatıs aldu-ınmı acaba... allahım negarip insanlar var şu memlekette...
 
Hareket enerjisi elde etmek için dönme hızına paralel olarak manyetik alan kutuplarının değişmesi şart. Bu nedenle sabit kutuplu mıknatıslarla olacak iş değil.. Bende bu zamana kadar bir çok perendev denemesi yaptım fakat sonuç hep aynı. Rotor ancak çevirdiğim kadar dönüyor. Mıknatıslarla enerji elde etmek mümkün değildir demiyorum fakat perendev yöntemiyle olacak iş değil bu. Bu motoru gösteren videolar aldatmacadan başka bir şey değil. Neodyum mıknatıs alacaksanız veya bu konuda kafa yoracaksanız bu yöntem için paranızı çöpe atmayın ve farklı yöntemlere kafa yorun bence..

Bu konuyla ilgili çalışma yapanlar için bir bilim adamı alıntısı:

Manyetik motorların çalışma prensibi genelde 2 aşamadan oluşur. 1- rotor dediğimiz mil üzerine monte edilmiş dönen kısım, 2-Bu rotorun çevresindeki sabit kısım.

Bunlardan biri sabit manyetik alana sahip, diğeri ise değişken manyetik alana sahip olmalıdır. Değişken kutupların bu değişme frekansı ise rotorun dönme hızıma paralel olarak artar ya da azalır.

Rotor dediğimiz kısım sabit manyetik alana (mıknatıslar) sahip ise, rotorun etrafındaki manyetik alan kutupları değişken olmalıdır. Ya da tam tersi, yani sabit kutuplar (bu ya mıknatıs ile ya da elektro mıknatıstır) rotorun etrafında olur. Rotor yani dönen kısım ise bobin sargı sayesinde elde edilen elektro manyetik alan oluşturan ve dönüş hızına paralel olarak değişken manyetik alandır.

Pilli oyuncak arabalardan vantilatore, torna makinasından çamaşır makinesinin motoruna kadar bütün motorların çalışma prensibi budur.

Dönme hızına paralel olarak manyetik alan kutuplarının değişmesi şarttır. Bu değişken kutuplamayı sağlamak için dışarıdan bir enerji gerekir. Bu enerji Elektrik enerjisi olabilir, kinetik (hareket) enerjisi olabilir. (tabi bir yandan kinetik enerji (hareket enerjisi) uygulayarak öbür yandan daha zayıf bir kinetik enerji elde etmeye çalışmanın mantığı yoktur).

Gezegenimizin kuzey ve güney kutuplarındaki mıknatıslama (çekme veya itme) etkisinin gücü 2 metre uzağımızda duran küçük bir hoparlorün manyetik alanından zayıftır. Bu yüzden dünyamızın kutuplarından faydalanarak sürekli ve kayda değer bir kinetik enerji elde etmek mümkün değildir. Kaldı ki kutupları (çok zayıf bir manyetik alan olmasına rağmen) bir sabit mıknatıs olarak kullansak bile, bu sefer motorumuzun rotoruna (dönen kısmına) bir değişken kutuplama müdahalesi şarttır. Ve bu da 'harici bir enerji uygulaması' demektir.

Pendelev motoru gibi manyetik motor yapmak ve çalıştırmak elbette mümkündür, ancak sürekliliği yoktur, bir süre sonra yavaşlar ve durur. Sürekliliği sağlamak için arada bir (yavaşladıkça) dışarıdan bir kinetik enerji (ya da farklı bir enerji türü) uygulamak şart.

Tabi bir de şu var, bu motor sisteminden elde ettiğimiz dönmeyi (yani bu hareket enerjisini) herhangi bir amaç için kullandığımızda bu sefer motorumuzda randıman düşüklüğü meydana gelecektir. Sürtünme etkisinden hareket kaybı olacaktır. Sürtünmeyi en aza indirebiliriz ama asla ''0 ''noktasına indirgeyemeyiz. (Bakınız 'Termodimadiğin 2. yasası).

20'li yaşlarımda iken bedavadan kinetik enerji üretme konusunda bir kaç yıl kafa patlatmıştım. Bir sürü projeler, cihazlar, sistemler yapmış ama hiçbiri sonuç vermemişti. Bir türlü anlayamamıştım sebebini. Ta ki termodinamik fiziğini okuyuncaya kadar.

Umarın kendi bilgim çerçevesi içinde faydalı olmuşumdur.

Esenlikler...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
nerden başlasam bilmiyorum, 300-500 sene önce bugün 'izlencek doğru dürüst bişi' yok dediğimiz tvlerden bahsetysek ne gibi tepkilerle karşılaşırdık acaba, ya da ilk örnekleri koca bir apartman dairesi kadar olan sadece 4işlem yapabilen bilgisayarların gelişip cebe girecek kadar küçülmesi ve alış-veriş yapılır hale gelmesi.. vs. örnekler çoğaltılabilir.
arkadaşlar köpek balıkları uçar mı?uçamaz değil mi?peki uçan bi köpek balığı olsa ve bu sizi tehdit eder hale gelse ne yaparsınız, bir kısmınız nöbet tutarken bir kısmınız hayatını sürdürür herhalde, ama birileri hayatını sürdürürken buna biçözüm üretmeye çalışır ve bulur peki sonra ne olur sizde gider onu satın alısınız.NE SAÇMA DEĞİL Mİ?PEKİ ARKADAŞLAR METALLER UÇAR MI?buna hayır diyecek yoktur herhalde,pilotların yönettiği uçakları bırakın kıta aşan füzelerin olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi?500 sene önceki teknolojiyle mümkün olmayan ama bugün heryerde kullandığımız ne çok araç-imkan sahibiyiz...
konumuza gelince belki şuan ki teknolojimiz buna müsait olmayabilir, bilimadamları oda sıcaklığında kullanılabilen süperiletkenleri geliştirinceye kadar beklememiz gerekebilir
vesselam.
 
arkadaşlar bu konuyu bende epey bir zaman araştırdım fakat diğer arkadaşların da dediği gibi dünyada pek başarılı olan olmadı çünkü bir yandanda fizik kanunlarının önüne geçmek gerekiyor. ama benimde meraklı olduğum bir konu inş. başarılı olursun.
 
iyi geceler öncelikle bu tip uğraşlara kafa yoran tüm arkadaşlara bende sizdenim töbe yok devam diyerek başlamak isterimki herkesin şikayetinde olan soru bendede var eksik bilgi , bende manyetik motor hakkında çok araştırma yaptım şuan mazeme tedariği yapıyorum ancak benim bir sorum olacak çapı geniş veya dar olan mıknatıslardan hangisinden daha çok verim alabiliriz ben projede 5mmX5mm' e silindir mıknatısla çapı 5.5cm olan motor yapma düşüncesindeyim fikri olan varmı?
"unutmayınız ki her zaman ilk adım önemlidir birkez bu çarkı dönderirsek i umarım buseferde geliştirmek adına burada tartışacağız"

buarada söylemeyi unuttum hemen iletiyorum arkadaşlar varsa çalışmalarımızı görsel birşekilde paylaşırsak daha iyi olacağı kanısındayım tşkler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili arkadaşlar formunuza üye oldum yazılıp çizilenleri dikkatle takip ediyorum.Bu konuda birçok deneme yapılmış sonuçlanmamış olabilir ama bu sonsuza dek olmayacak anlamına gelmiyor kaldı ki o emniyet amirinin çalışmasını izledikten sonra...
Madem ki burada fikirleri paylaşıyoruz bu güne kadar denenmeyen ve gözden kaçan bir detayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Mıknatıs seçimi konusunda herkes ezberden gidiyor.Düşünün ki o çubuk mıknatısların yerine elips mercek şeklinde mıknatıs tipi kullanılsa ve etrafıda diğer mıknatısların çekimi durumunu ( frenleme) engellemek için saf çelik ile yalıtılırsa dönergecin çok daha başarılı döneceğine inanıyorum.Bir detay daha var.Buda disklere yaklaştırılan mıknatıs ) gibi ve tek parça mıknatıs olması daha mantıklı geliyor.Çalışma yapan arkadaşlarıma başarılar dilerim.Saygılarımla.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…