Peru 3 faz voltaj bilgisi

ahmet1994

Üye
merhaba ustalarım kolay gelsin.
Peruda voltaj bilgisi olarak 220v 60hz olarak internette bilgi bulabiliyorum.
Yanlış bilmiyorsam nötr yok diye biliyorum.
3 fazlı motoru direkt çalıştırmam gerekiyor.
3 fazlı besleme voltajı kaç volt oluyor.
Bu anlamda peruda çalışan tecrübesi yada bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

TAYVAN Elektrik VOLTAJ
Selamlar , Tayvan'da şöyle bir durum var ,

L1-L2 : 230 V
L1-L3 : 230 V
L2-L3 : 230 V Buraya kadar tamam.

L1- GND : 230 V
L2 - GND :230 V
L3 - GND : 0 V

Buraya anlam veremedim. Faz toprak arası 220 / 1,73 olması gerekiyor ve faz 3 ten topraga gerilim yok.. Sürücüler de hata vermiyor. Pens te okuyor.

Bilen var mı ?

Başlık Peru, içerik Tayvan. Her ikisi de faz faz arası 230V görünüyor. Muhtemelen nötr kullanılmıyor, 115+115V şeklinde şebekeleri. L3-topraklama arası neden 0 bilemedim, görerek değerlendirmek lazım.

Son düzenleme:
Durum üzerinde çok düşünmeden yorum yapıyorum ama aklıma doğrudan aşağıdaki gibi bir bağlantı şekli geldi.

Yeni öğrendiğim bir topraklama.Adı,köşede topraklama imiş.ABB B tip kaçak akımlarda böyle bir bağlantı şeklinden bahse
diliyordu.

Ekli dosyalar

• KÖŞEDE TOPRAKLAMA !.jpg
    63.7 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Bende doğruluğundan emin olmamakla birlikte, topraklanmış olan köşedeki kablonun rengi beyazsa 240V luk sistem, gri ise 480V luk bir sistem şeklinde bir bilgi edindim ama dediğim gibi doğruluğundan emin değilim.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…