Philips'in yaptığına bak

Öncelikle geçmiş olsun, o açıklığa lafım yok, yine de bu tip cihazları onaran biri olarak bahsedersek farklı katmanlar farklı parçalar birlştirilirken bi pay bırakılır, Ekran gibi kırılgan bir parçayı da plastikle sıfır sıkıştırmaz arasına lastik sünger vb. konur. Şu an karşımda duran monitörde de çok az aralık var. Sn. Binbaşının yöntemini destekliyor tavsiye ediyorum ben de 2-3 mm pleksi kestirip tv önüne koymayı düşünüyordum ki geç kaldım, bir gün komşu 2-3 yaşındaki çocuğula geldi tv yakınlarında duran seramik süs eşyasını ekranın ortasına sürttü ve anında 10 cm lik 2 çizgim oldu :)). Küçüğün kalbini de kırmak olmaz (hazır konu açılmışken bu filmdeki çizikler ısı tabancası tarzı cihazla giderilebilinir mi, tavsiyeleriniz nedir?).

Görüştüğüm bir yetkili servis elemanı sizin gibi sorunla gelen tvyi onardığını söylemişti. Su akan tarafta smd kond bozulmuş lehimler oksitlenmiş. Yüksek maliyetli arıza çok ucuza kapatılabilinir incelemek gerek zaman kaybı veya büyük risk olarak görmemek gerek .

Üreticinin aldığı fiyata biz malzeme alamayacağımız için panele istenen fiyatın açıklamasına hiç girmiyorum.

Evet,sn.by lent; çok küçük (Derin de olmayan) çizikler için krem kıvamında,yani jel olarak da Panel yüzeyine doğrudan sürülebilen solüsyonlar olduğunu da duynuştum.(Ayni cd'lerdeki çok hafif çiziklerin de benzer olarak onarılıp da giderilmesinde olduğu gibi) bu çok küçük çiziklerin özel bir solüsyonla giderilip yok edilebildiğini duymuş veya okumuştum sanırım.

Az önce samsung 32" lik Lcd ldc tv'ye tam da çerçeve yanından bir parmağımla tam bastırdığımda içeriye doğru 1-2 mm kadar da esnediğini (Aralanıp da tam açıldığını) da gördüm.Ancak parmak basıncı tam kaybolduğunda hiçbir aralık kalmayacak şekilde bu yüzeyler de birbirine (Çerçeve içi-tft panel dış yüzeyi) tam temas ediyor,bu da sizin de sözünü etmiş olduğunuz esnek tespit (yaylanabilir montaj) kuralını tam destekleyen bir durum açıkçası.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Birde şu var.Geçen yıl Toshiba Marka Led Tv nin yeri değiştirilirken ön panelde hafif bir darbeden dolayı
hasar oluştu..Servisi arayıp Panel fiyatı sorduk,adam 1500 tl dedi..Tv nin fiyatı 1200 Tl:)..Bunun mantıklı bir açıklaması var mı?
sayın zbyrble size katılıyorum 1200 tl tv satmışlar size ve ön panelde darbe oluşmuş en azından siz o firmanın ürününü almışsınız size o paneli 300 tl fiyatlandırsalar belkide siz o firmanın 2 ci ürününü alarak memnuniyetinizi isbat etmiş olacaksınız aynı zamanda milli serveti korumaklada devlete katkı sağlayacaksınız ama burada asıl haksız olan bu baronları koruyan BTK dır

Evet,sn.by lent; çok küçük (Derin de olmayan) çizikler için krem kıvamında,yani jel olarak da Panel yüzeyine doğrudan sürülebilen solüsyonlar olduğunu da duynuştum.(Ayni cd'lerdeki çok hafif çiziklerin de benzer olarak onarılıp da giderilmesinde olduğu gibi) bu çok küçük çiziklerin özel bir solüsyonla giderilip yok edilebildiğini duymuş veya okumuştum sanırım.

Az önce samsung 32" lik Lcd ldc tv'ye tam da çerçeve yanından bir parmağımla tam bastırdığımda içeriye doğru 1-2 mm kadar da esnediğini (Aralanıp da tam açıldığını) da gördüm.Ancak parmak basıncı tam kaybolduğunda hiçbir aralık kalmayacak şekilde bu yüzeyler de birbirine (Çerçeve içi-tft panel dış yüzeyi) tam temas ediyor,bu da sizin de sözünü etmiş olduğunuz esnek tespit (yaylanabilir montaj) kuralını tam destekleyen bir durum açıkçası.Kolay gelsin.Saygılarımla.

sayın binbaşı 1-2 mm açıklık ve esnekliği sizde farkediyorsunuz tamam esneklik ve açıklık olsun ancak medde yerçekimi kanununa göre direk yere düşer şimdi soruyorum led ekrandan süzülen su panelin altından tekrar yerçekimi kanunu alt üst edip yukarımı çıkıyor içeriden tamam esnek ve boşluğa bir mazereti olabilir firmanın ama en azından ekrandan aşağıya kadar panelin sonuna kadar süzülen su artık panelin tabanında kalmalı yada yere akmalı siz neden orada bu tv ye arıza verdireceğiniz sistem devre yapıyorsunuz kaldıki su kova yada şişe ve bardakla boşalmıyo zaten öyle olsa bunu resimle tetkikle ortaya çıkarır servis ancak bize bu tür olayları resmetmek yerine bu tür olayın olmamasını gerektirecek resimler çekseler daha hoş olur

ayrıca ekrandan panelin altına doğru akan suyun lehimlerde ve baskı devresinde ne işi var ekranın en altı olduğu halde siz basit 10 tl lik bir iş yapmıyorsunuz ülke genelinde 1000 kişi bu durumla çok rahat karşılaşıyordur 1000x500 tl siz hesap edin

dahada ötesi Ekran plastiğini panel içerisinde belirli kıvrımlarla su yolunu panele verebilir adı mühendis olan şahıslar nasıl mühendislerse artık bilemiyorum sadece benim param değil basit bir hatadan kaynaklı ülkeninde parası çıkmakta ben servise yapılması hususunda zaten gerekli talimatı verdim

Son düzenleme:
sayın binbaşı 1-2 mm açıklık ve esnekliği sizde farkediyorsunuz tamam esneklik ve açıklık olsun ancak medde yerçekimi kanununa göre direk yere düşer şimdi soruyorum led ekrandan süzülen su panelin altından tekrar yerçekimi kanunu alt üst edip yukarımı çıkıyor içeriden tamam esnek ve boşluğa bir mazereti olabilir firmanın ama en azından ekrandan aşağıya kadar panelin sonuna kadar süzülen su artık panelin tabanında kalmalı yada yere akmalı siz neden orada bu tv ye arıza verdireceğiniz sistem devre yapıyorsunuz kaldıki su kova yada şişe ve bardakla boşalmıyo zaten öyle olsa bunu resimle tetkikle ortaya çıkarır servis ancak bize bu tür olayları resmetmek yerine bu tür olayın olmamasını gerektirecek resimler çekseler daha hoş olur

Merhaba.Sn.yavuz31,evet kalmaması gereken bir açıklık sizin Lcd ekranla çerçevesi arasında bırakılmış,su gelmesi durumunda da bu tam manasıyle bir asli kusur haline dönmüş bu anlatımınıza göre de.Sn.Murat Han'ın verdiği cam sil sprey örneğinde de (Kullanım ve bakım sırasında bize gelen servis elemanı da sadece saf su ve çizmeyen özel bir bezini tavsiye etmişti bizlere) olduğu gibi kasıtlı olarak da püskürtülen sıvılar Panel-çerçeve arasından sizin özel durumunuzda kolayca aşağıya Ekran sürücü kartına ulaşıp bu devreyi anında da yakma riski ortaya çıkmış olacaktır bu durumda,burası da çok açıktır.

Ama yaylanan basınçlı temastaki bu yüzeye gelen sıvıların,kılcallık (Kapilarite) prensipli çerçeve ve ekran arasındaki temas yerinde,kalıp oraya tam hapsolması,yerçekimi ile de sizin dediğiniz gibi hemen aşağıya damlayıp düşmemesi gerekiyor normalinde.İşte bu istenmeyen olaya neden olan asıl neden de bu istenmeyen açıklıktır.Siz ilk satın aldığınızda garanti kapsamında iken bu açıklığı keşke çok erken farkedip de iadesini o zaman hemen yapabilseydiniz diye aklımdan da geçiyor.Ama ilk başta bahsettiğim gibi sonunda da tüm olanlar olmuş ve buna neden olanlar mantık dışında (Soğutma katkısı gibi) hiç olmayacak tarzda mazaretler (Kılıflar) üreterek oluşan bu istenmeyen durumun tamamıyle de tüketici hatasından olduğunu (Suyla direk temas ettirmek gibi) hiç çekinmeden ve de kolaylıkla bundan direk olarak da söz edebilmişlerdir.Burada çok can sıkıcı olan bir durumsa asıl olarak bu durumudur.

Keza,saf su ile yumuşak,çizmeyen bir bezle temizlik yaparken de ayni miktardaki bir suyun panel yüzeyiyle teması da hep söz konusu olacaktır,bu temizlik periyotlarında da tam kaçınılmazdır.Çünkü ekrandaki bu görüntünün artık net olarak görülemediği ve iyice de kalitesiz hale gelip,temizliğin de mutlaka da yapılması gereken bu özel temizlik durumlarında bu çerçevesi normalinden fazla aralıklı olan lcd ekranlı tv'lerde her zaman için büyük bir sorun oluşturacaktır.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben uzman bir arkadaştan şu bilgiyi rica ediyorum

öncelikle ürünümün garantisi devam ediyor sayın binbaşı

ekrandan süzülen suyun tv nin en altına geldiğinde bu noktada bir Elektronik kart veya devre varmı benim aklıma gelen teori şudur Panel arasına sızan su tam panelin en altında bir devre olması gerekiyorki bu su oraya zarar versin yada bu akan su newton kanununu alt üst edip tekrar panelin içerisinden yukarı çıkacak veya panel iç kısımda siyah Ekran filmi baskı kartından daha kısa

bir arkadaş Lcd tv nin iç baskı ve malzeme yerleştirme duumunu ve özellikle en altında yani el kumanda gözünün sinyalini aldığı kırmızı led kısmında ne olduğunu anlatırsa sevinirim

bahsini ettiğimiz su 1 kaç damla sudur yanlış anlaşılmasın

buarada elimde 96 ekran eski bir vestel lcd var onu söküp inceleyeceğim

Benim sn. Binbaşının bahsettiği devre standart board değil flex şerit kablo üzerinde chip kond vb. içeren devredir. şerit led, dvd sürücünün lazer kafasında bulunan benzeri, sistem kartı ile ekranın koordinesini sağlar ekranın çerçevesi içinde bulunur, üreticiye göre yeri değişir.
doğru açı değil görünmüyor ama fikir verir, süngerin hemen önü.
b9cd218c_vbattach174324.jpg

arkadaşlar bu BTK ya şikayet mektubuma eklenti yapacak olan varmıdır acaba sayenizde yanlış veya doğru bir şikayet oluşturdum incelermisiniz

05.10.2012 tarihinde phılıps marka 47pfl6097k/12 modelinde v23321688 seri no ile teknosa adana merkez şubeden 4 taksitle 2750 tl ye ürünü satın aldım
Ürünü kullanma zamanı içerisinde geçen sürede siyah ekranın panelden ayrı olduğu yerinden oynadığı internet şifresini kaydetmediği ve kanal geçişlerinin geç olduğunu hali hazırda üründen anlaşılabilir phılıps ürünümün tv'ye tam da çerçeve yanından bir parmağımla tam bastırdığımda içeriye doğru 1-2 mm kadar da esnediğini (Aralanıp da tam açıldığını) da gördüm.Ancak parmak basıncı tam kaybolduğunda hiçbir aralık kalmayacak şekilde bu yüzeyler de birbirine (Çerçeve içi-tft Panel dış yüzeyi) tam temas ediyor,olması gerekirken aynı şekilde açık kalarak tehlikelere meydan vermektedir buda esnek tespit (yaylanabilir montaj) kuralını çiğnemektedir. Çerçeve ile Lcd panel arasındaki izale edilmemiş aralık normal değildir,lcd ve led tv ve monitörlerde böyle bir aralık (Boşluk) da hiç mevcut değildir.Ayrıca led geri aydınlatmalı lcd'lerde açığa çıkan bu ısı,normal lcd'lerdeki kadar çok yüksek olmadığından soğutması zaten arkasında yer alan hava delikleri ve plastik dış gövdesi-ortam havası arasından olabilir,ayrıca cebri (fanlı) havalandırmaya da zaten bir gerek kalmaz.Kaldı ki arka kısımdan havayla olan bu direk temasta soğuma zaten yeterince de gerçekleşir.Arka yüzeyden olan hava sirkülasyonuyla (Arkadaki hava delikleri kapanmadıkça) bu panelin kendi iç soğutma işlemi için ziyadesiyle de yeterlidir.Bu aralığın fabrikasyon hatası olabileceği kanaatindeyim,
Bu durumda tv ekranına kaza ile damlatılan suyun yerçekimi kanununa göre led tv nin üretimi ile alakalı siyah ekranın panelden ayrı olması sebebi ile aradan sızarak panel kısmına gelmesi mümkündür bu durumda bir kaç damla suyun bu kısımdan sızarak 550 tl servis masrafı çıkarılması orjinal ürünün tamir görmesi garanti kapsamına alınmaması güven duyulan phılıps gibi bir markada endişe uyandırmakta olup siyah Ekran ile panelin bu denli ayrık oynar ve açıklığı çıkardığı masraf ile ürünün asli ayıplı ürün olduğunu göstermektedir
Söz konusu ürün led olup diğer tv lere göre daha az ısı verip daha az Elektrik akımı çekmekle beraber soğutulmaya ihtiyacı yoktur velevki soğutulma ihtiyacı olan led tv nin ürünün 08.08.2014 tarihinde MH ile yapılan sesli yanıt sisteminde ekran ile panel açıklığının soğutulması ile ilişkilendirilmesi belirtilmesi şaşkınlıkla karşılamakta ve çelişki uyandırmakta bu tür soğutmanın ve izalasyonun farklı yöntemlerle olunacağını philips üretim Elektronik mühendisleri pek ala bilmektedir
siyah ekran ile panel arasındaki açıklık kalmaması gereken bir teknik izahattır led ekranla çerçevesi arasında bırakılmış,su gelmesi durumunda da bu tam manasıyle bir asli kusur haline dönmüştür Ama yaylanan basınçlı temastaki bu yüzeye gelen sıvıların,kılcallık (Kapilarite) prensipli çerçeve ve ekran arasındaki temas yerinde,kalıp oraya tam hapsolması,yerçekimi ile de hemen aşağıya damlayıp düşmemesi gerekiyor .İşte bu istenmeyen olaya neden olan asıl neden phılıpsin led ekran ile panel de bu istenmeyen açıklıktır.
(Soğutma katkısı gibi) hiç olmayacak tarzda mazaretler (Kılıflar) üreterek oluşan bu istenmeyen durumun tamamıyle de tüketici hatasından olduğunu (Suyla direk temas ettirmek gibi) hiç çekinmeden ve de kolaylıkla bundan direk olarak da söz sarfeden müşteri temsilcisi aynı zamanda onurumuzuda kırmıştır velevki bu açıklık soğutma ile ilişkilendirilse dahi aradan girebilecek toz partikülleri zaman içerisinde benzer arızayı oluşturacaktır buna örnek elektronik ile uğraşan uzman kişilerin elektronik baskı devrelerinde oluşan tozları amonyak ile temizleyip kurutmaları buradaki phılıps in asli kusuru olan hatayı tüketici kusuru olarak lanse etmesi güven sarsmaktadır arka aydınlatmada kullanılan ledler smd,grup led sınıfından olup, power ledler gibi aşırı ısı çıkarıp mutlaka soğutucuya bağlanması gereken fazla amper çeken yüksek watt.lı ledler sınıfından da değildir,o nedenle bu aralığın bilerek fazla bırakılmasını da çok da mantıksızdır.Soğumaya olumlu etkisini bırakın,bu aralıktan giren tozlar zaten bu aralığı en kısa sürede doldurup buradaki (soğutma sirkülasyonunun) sonlanmasına zamanla neden de olabilecektir,eğer soğutmada bir katkısı bulunsa bile.
Keza,saf su ile yumuşak,çizmeyen bir bezle temizlik yaparken de ayni miktardaki bir suyun panel yüzeyiyle teması da hep söz konusu olacaktır,bu temizlik periyotlarında da tam kaçınılmazdır.Çünkü ekrandaki bu görüntünün artık net olarak görülemediği ve iyice de kalitesiz hale gelip,temizliğin de mutlaka da yapılması gereken bu özel temizlik durumlarında bu çerçevesi normalinden fazla aralıklı olan phılıps led ekranlı tv'lerde her zaman için büyük bir sorun oluşturacaktır buda ürünün ayıplı ve kusurlu olduğunu göstermektedir
sonuç olarak güvenini kazandığımız markalardan biri olan phılıpsın konu hakkında gerekeni yapacağını ürünü inceleyeceğini takdir eder bilgilerinize sunarım

benim tv modeli 47pfl 120 Ekran

phılıps başka modele baktım 32pfl 82 ekran ile Panel arasında sıfır boşluk var kasıtlı olarak su dökmezsen 1 yada daha fazla damla su girmesi mümkün değil ve girmemesi gerekir aslolan da budur

Valla bu servis konusunda bende canı yananlardanım.Eğer gerçekten haklı bir durum varsa tüketici hakem heyetine başvurun çok yardımcı oluyorlar.

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,667
Son üye
eengmert

Yeni konular

Geri