xmanxman
Üye
kimse yardımcı olmuyor nereden başlamak lazım ilk hangi dili öğrenek lazım yardımcı olan yok....
kardeş Pic öğrenmek diye konuştuğumuz şey Pic programlamak diyelim çünkü bize burada öncelikle olarak programlama bilgisi.Mesala C,pascal,basic vb. şimdi bunlardan birini temel olarak biliyosan (eğitiminin yada mesleğin hangi noktasındasın bilmiyorum)pic olayını gözünde büyütüp stress yapma herkes burda fikirlerini açıklamış yardımcı olan yok diye yazmana gerek yok anlaştık sanırım.Gelelim sana yardımcı olmaya.hangi programlama dilini biliyorsun yada hiç programlama yaptınmı ? yukarda saydığım c,basic,pascal bunlardan herhangi birini biliyorsan sıkıntı yokkk.pic proglamaya LED YAKIP SÖNDÜRMEKLE BAŞLANIR ve İKİNCİ AŞAMADA ise O LED YANIP SÖNME YAPTIRILIR.Tüm dillerde bu şekildedir.mesale ben c,basic,asm dillerini kullanırım çünkü hangi dil yapacağım uygulama için iyiyse yada önceden benzer bi örneği varsa ufak modifiyelerle işlerimi hallederim.SANA TAVSİYEM C dilini biliyorsan yada yakınlığın varsa PIC CCS C ile pic programlamaya alış derim.Onlarca örneği var.Yaptığın her uygulamayıda Proteusta simüle et bu yolla süper gelişme sağlarsın.Ben kitap okuyarak bişeyler öğrenebilirm dersen SERDAR ÇİÇEK
CCS C İle PİC Programlama - Serdar Çiçek - Altaş Yayıncılık - kitap - ilknokta.com
bu kitabı al ve önce C diline alış sonrada led yakmadan başlayarak en sonunda çok güzel denebilecek kadar uygulamaları en azından Proteousta yap ve bu işi hallet.sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.