PIC 16F877, RS232 Seri Port Bağlantısı

Noxious

Üye
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Proje Devrem için C# (Visual Studio) ile pic-bilgisayar bağlantısı kurmam gerekmekte ancak devreyi bir türlü kuramıyorum.

Devrede analog gelen değeri pic'te nereye yazdırıp, seri port için nereden okumam gerektiğini bilmiyorum. Sadece 1 tane analog değer gelecek.
 
aynı projeyi bnde yapıcam kafamda bi çok soru işareti var ama cevaplıycak biri yok galiba
 
Merhaba
16F628 ile basit bir çalışmamı vereyim.Virtual terminalden(PC'den) girilen klavye değerinin ASCII değerini PIC'te görebilirsiniz.
 
Aşağıda RS232 için DB9 konnektörü görülüyor. 9 pinden RXD (Receive Data) ve TXD (Transmit Data) ve tabii ki gnd (Ground) yani ikinci, üçüncü ve beşinci pinler bizi ilgilendiriyor. Bu pinler Türkçe’ye sırasıyla alıcı, verici ve toprak olarak çevrilebilir. Diğer pinler modem veya benzeri uygulamalar için kullanılır. Veri göndermek için 2 nolu pini veri almak için 3 nolu pini kullanırsınız.


1. CD (Carrier Detect)
2. RXD (Receive Data)
3. TXD (Transmit Data)
4. DTR (Data terminal Ready)
5. GND (Ground)
6. DSR (Data Set Ready)
7. RTS (Request To Send)
8. CTS (Clear To Send)
9. RI (Ring Indicator)
 
yalnız veriyi burda analog olarak alırsın bunu kod çözücü entegreyle dijitale cevirip pike bu bilgiye göre işlem yaptırırsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…