PIC ile Akvaryum Kontrol Ünitesi

erdoganv

Üye
iyi günler arkadaşlar .pic hakında hiç bir bilgim yok öncelikle . yeni dökümanları indirdim inceliyorum .
benim 700 lt reef tankım var. bunun kontrolerini pic devresi ile yapmak istiyorum .
ph mere . 5 motor açma kapama kontrolü ışık kontrolü sıcaklık kontrolü. soğutucu devreye sokup çıkarma.... gibi
bunları yapmam mümkünmü ph . kh . mg. ca . no2 no3. po4 problarını temin edebilirsem pic ile kontrol edebilirmiyim bunları. saygılar

-------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------

Galiba kimsenin fikri yok !
Sadece ögrenmek istediğim olup olmayacağı ?
Birde hangi pic kulanmalıyım ? saygılar:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet bunların hepsini pic ile yapabilirsin ama seni baya uğraştırır.bir sürü program yazman gereki.rtek tek ayrı ayrı bazıları picli bazıları normal devreler kullanabilrsin ve bunları sonra birleştirirsin.yapmak istediğin devreyi tam olarak yazarsan sana yardımcı olmaya çalışırım.iyi günler

slm.benimde tez konum internet üzerinden akvaryum kontrolü.kontrolleri 16f84 le programlayacağım ama henüzsomut bi adım yok.ne yapacam bilmiyorum.sen neler yaptın?

@erdoğanv

Birkaç Adc pini olan (örn. 16f819,876,877) bir pic kullanmalısın

1.motor açma kapama ve soğutucu için pic dijital çıkış>>>transistör>>>röle

2.Işık kontrolü için gerilim bölücü olarak bağlı ldr>>>pic adc girişi ile ölçüm veya opamp + ldr >>> pic adc girişi

3.sıcaklık kontrolü için lm35>>>pic analog girişi ile ölçüm veya ds1820>>>pic ile one wire protokolüyle bağlantı
veya termistörlü bir devre >>>pic adc ölçümü

4.Bahsettiğin sensörler de çıkışlarına göre adc veya comparator ile değerlendirilebilir.

Bilgiler için teşekürler arkadaşlar. En kısa sürede başlıyacam. öncelikle hangi malzemeler ve nasıl temin ederim diye bir çalışma yapacam . Daha sonra uygulamaya geçicem... Cevap veren arkadaşlara tekrar teşekür saygılar...

internet üzerinden akvaryum kontrolünü pic ile yaparsanız TCP/IP Stack üzerinde çalışmanız gerekiyor.

Yani ;

Web Sayfası (Kontrolün yapılacağı -izleneceği sayfa) <==> PIC MCU ( 18f4620 Tercih ediliyor) <==> SPI ETHERNET CONTROLLER (ENC 28J60 Tercih edilebilir) <==> MODEM

Not1 : ENC 28J60 Kullanmadan Ethernet Controller barındıran J Serisi PIC MCU seçenekleride bulunmaktadır mesela 18F67J60 gibi, bunlar kullanıldığında Tek Chip üzerinden Devre Gerçekleştirilebilir.

Not2: Bu Çözümleme ile PIC Entegresine Bağlı Çevre Birimleri Kontrol Altında tutulabilir , Dışardan Veri alınıp web sayfasına aktarılabilir Web sayfasından Talimatlar verilerek PIC entegresine bağlı birimler ( örneğin bir röle sürülebilir) harekete geçirilebilir yahut durdurulabilir.

Forum istatistikleri

Konular
129,775
Kullanıcılar
452,540
Son üye
burakumutt

Yeni konular

Geri