Pic kullanmaya yeni başladım öğrenmeye nereden başlamalıyım

en iyi öğrenme metodu uygulamalı öğrenmedir böyle bir şansın varsa daha rahat öğrenebilirsin

Arkadaşıma katılıyorum teknik konularda uygulamalı öğrenmek görsel ve kalıcı bir yöntemdir.
 
Once sistematik dusunmeyi ogrenmelisin
sonra sirasi ile;
ne yapmak istedigine karar vermelisin( pc uzerinde mi uzmanlasacaksin, embedded sistemler uzerinde mi?)
daha sonrasinda her ikisi icinde Ingilizce; en azindan okudugunu anlayacak sekilde ve teknik tabanli olarak,
daha sonra algoritma mantigini ogrenmelisin,
daha sonra sayisal sistemlerin mantigini ve sayi sistemlerini ogrenmelisin,
daha sonra daha sonra profesyonel olarak yapmaya karar verdi isen assembly ve daha sonrasinda kesinlikle ancii c ogrenmelisin.
ondan sonra ne istiyorsan ogren veya yap sorun olmayacaktir.
 
pic ile oyun programlamanın ne ilgisi var anlamadım :D

programcılık sende bir merak olarak ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Eğer oturup doğru düzgün programcılık yapcam ben diorsan oyun yapma fikrini önce bir rafa kaldır ve programlama ögrencem şeklinde hedef koy kendine.

Sonrası ise internette yüzlerce turkçe kaynak var. Sırasıyla c - c++ ve java çalış. 4-5 ay sıkı bir çalışmadan sonra(gunde bir kaç saat) hemen hemen hiçbir gelişmiş dil karşısında afedersin senin deyminle "mal mal" bakmazsın :D

başka dillerde ögrenebilebilir ama benim tavsiyem bunlar . Zaten bir kaç dile aşina olduktan sonra dierlerini ögrenmek çocuk oyuncagına dönüşür. Bu arada programcılık çalışırken başlangıçta çok uçuk yazılımlara gerek yok. Basit bir compiler-editor programla bu işi halledersin. örneğin "codeblocks".

PIC NEDİR? PIC = Peripheral Interface Controler
Entegre bir devredir. Girişinden aldığı djital(1,0) veriler doprultusunda yazdığınız programı sürekli olarak koşarak matematikse ve mantıksal işlemler yaparak çıkışına istenilen verileri dijital olarak veren bir elektronik elemandır. Ayrıca birçok PIC te analog giriş/çıkış, pwm çıkışı,seri iletişim pinleri vs vs vs gibi özelliklerde vardır. C ile yazılmış örnek Pic kodu:

Aşağıdaki program PIC 'in B portunun 0. pinine bağlanan butona basıldığında C portunun 0. pinine bağlı lambayı yakan program örneği.PIC isteğimize göre oluşturacağımız algoritmalarla istediğimiz elektriksel işlemleri gerçeklememizi sağlar.
...
void main(void){
TRISB=1;
TRISC=0;
..
..
while(1){

RC0=RB0; // B portunun sıfırıncı pinini C portunun 0'ıncı pinine atar


}
}
 
Son düzenleme:
arkadaşlar;bu işi az ya da çok bilenlere seslenmek istiyorum.Hiç bilmeyen bir arkadaş size bir soru sorduğunda tecrübe ve bilgilerinizi paylaşmak istemiyorsanız yine de anlayışla(?) karşılarım ama soru soran kişinin bu konudaki acemiliğinden kaynaklanan durumuna da bilgiçlik taslamayın.Sen şununla uğraş,bu sana yeter,bu senin için fazla karışık gibi egonuzu tatmin eden cevapları yazmayın.Sizde bir şekilde sıfırdan başladınız.Bari burda bir faydanız olsun.Gerçekten yol gösterici olun,yapıcı olun.Kendinizi tatmin etmek için cevap yazmayın.Forumun genelinde gerçekten daha çok yapıcı ve olumlu arkadaşlar var ama arada bazı çatlak sesler de çıkıyor.Zaten zaman isteyen bir iş birde siz zorlaştırmayın,şevk kırmayın.Burası gerçekten rehber olsun bu işe gönüllü insanlara.Burdaki herkes uzman derecesinde bu işten anlamıyor.Çoğu da işi uzmanlığa götürmek için başlamıyor bu işlere.Ama bırakın onlarda bişeyler öğrensin.Hiç olmazsa boş durmayıp bişeyler öğrenirler fenamı olur...
 
Bende kendi öğrencilerime basic tavsiye ediyorum ordan başlamak en mantıklı gibi...
 
slm,
arkadasların aksıne ben temel makına dılı olan asm yi (assembler) ıle baslamanı tavsıye ederım ıyı bır programcı olmak ıstıyorsan bence kesınlıkle temelde asm ıle baslamalısın.
bırkere yapılmıs dıllerın en temelıdır asm.
temelı saglam atarsan hızlı cıkmak ıcınde hitech c yada mcs picbasicpro öğrenebılırsın.
ama kesınlıkle asm ıle basla.
129 sayfalık kıtap ıyı bır kaynak ancak ben bazı hatalarını buldum. o kıtabı hardcopy aldım. bildiğin kıtap gıbı kıtaplıgımın programlarla ılgılı rafında bas sırada durur =)
asm bence yıne :p
 
arkadaşım ben senin yerine olsam pıc c programlam dili ile başlarım çünkü basic ve asmbly bir sürü komut yazarsın ama c dili az komutlu ve bana gör daha kolay hem ilerde yapay zeke robot gibi projeler hep bu dille yapılıyor hem bilgisayar programlarının çoğu c yapılıyor ama karar senin
 
merhaba arkdaşlar bir sorunum vardı yardımcı olabilir misiniz
pic programlamaya yeni başladım.ama pek anlayamadım. ödev hazırlamam gerek bana yardımcı olabilirmisiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşım ben senin yerine olsam pıc c programlam dili ile başlarım çünkü basic ve asmbly bir sürü komut yazarsın ama c dili az komutlu ve bana gör daha kolay hem ilerde yapay zeke robot gibi projeler hep bu dille yapılıyor hem bilgisayar programlarının çoğu c yapılıyor ama karar senin
Böyle bir mantık yok.yani az komut çok komutu döver vs gibi. basic ile de asmbly ilede gayet güzel programlar yazılabilinir. bu bir seçimdir.zorunluluk değil.(c,basic,asm ilen biri olarak knuşuyorum)
hepsinden biraz biraz bilmektense birini iyi bilmek daha iyidir.

@gülşah
yükleyiciler yazılan programının Hex kodlarını PIC MCU ların hafızasına yüklenmesi için gerekli olan donanımdır.
çeşitleri var PIC KIT 2 yada 3,Brenner gibi
 
herkes kendi bildiğin anlatmaya çalışıyor ama birşey anlatabilen yok.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,822
Mesajlar
920,774
Kullanıcılar
450,911
Son üye
fatih41311

Yeni konular

Geri
Üst