pic ile oyun programlamanın ne ilgisi var anlamadım
programcılık sende bir merak olarak ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Eğer oturup doğru düzgün programcılık yapcam ben diorsan oyun yapma fikrini önce bir rafa kaldır ve programlama ögrencem şeklinde hedef koy kendine.
Sonrası ise internette yüzlerce turkçe kaynak var. Sırasıyla c - c++ ve java çalış. 4-5 ay sıkı bir çalışmadan sonra(gunde bir kaç saat) hemen hemen hiçbir gelişmiş dil karşısında afedersin senin deyminle "mal mal" bakmazsın
başka dillerde ögrenebilebilir ama benim tavsiyem bunlar . Zaten bir kaç dile aşina olduktan sonra dierlerini ögrenmek çocuk oyuncagına dönüşür. Bu arada programcılık çalışırken başlangıçta çok uçuk yazılımlara gerek yok. Basit bir compiler-editor programla bu işi halledersin. örneğin "codeblocks".
PIC NEDİR? PIC = Peripheral Interface Controler
Entegre bir devredir. Girişinden aldığı djital(1,0) veriler doprultusunda yazdığınız programı sürekli olarak koşarak matematikse ve mantıksal işlemler yaparak çıkışına istenilen verileri dijital olarak veren bir
Elektronik elemandır. Ayrıca birçok PIC te analog giriş/çıkış, pwm çıkışı,seri iletişim pinleri vs vs vs gibi özelliklerde vardır. C ile yazılmış örnek Pic kodu:
Aşağıdaki program PIC 'in B portunun 0. pinine bağlanan butona basıldığında C portunun 0. pinine bağlı lambayı yakan program örneği.PIC isteğimize göre oluşturacağımız algoritmalarla istediğimiz elektriksel işlemleri gerçeklememizi sağlar.
...
void main(void){
TRISB=1;
TRISC=0;
..
..
while(1){
RC0=RB0; // B portunun sıfırıncı pinini C portunun 0'ıncı pinine atar
}
}