Meilo
Üye
İş görecek halde olmasa beta sını bile yayınlamazlardı.
PK2 daha ucuz 55 TL , duygusal arkadaşlar için önemli nokta.
PK2 yeni bazı chip leri tanımıyordu , pk3 bu sebeple öne çıkıyordu.
Lakin bir dosya ile yeni elemanlarda tanımlanıp programlanabilir olunca pek fark kalmadı.
İlerde pk3 dediğiniz gibi oturunca pk2 desteği kalkacaktır ve aldığınız ürünü uzunca süre kullanacaksanız pk3 daha isabetli bir seçim olur.
Zaten donanım aynı kalır , sadece üzerindeki chip in hex i programı değişir.
Onuda orijinal - clone farkı gözetmeksizin kendi sitesi yani microchip üzerinden anında update etme imkanı var.
Orijinalinden farkı dip soketli chip lerde büyük kolaylık olan zif soket oluşu , gerçi hala dip soket kullanan var mı bilmiyorum.
Varsa bir an önce smd işine geçin derim.
Ucuz - kolay + ICSP
----------
Kendi yapmak isteyenin ilk durağı " jdm programmer " .
Bunun için rs232 porta ihtiyacınız var.
Benzeri " LPT pic programmer " ama bunun içinde paralel porta ihtiyacınız var.
Bunlar yoksa usb , usb olunca iş değişiyor çünki usb den çalışan programlayıcıların üzerinde programlanmış bir pic oluyor yani onuıda programlamak için ayrı bir programlayıcı veya arkadaş desteği...
Ayrıca yeni başlayanlar başka bir çok sorunla uğraşacaklar .
Bunlara birde programlamlayıcı eklenirse , "duygusal şart" olmadıkca uğraşmayın derim.
yardiminiz icin tesekkur ederim ama anlamadigim olay bu programlama kartlarindaki ( pickit2, pickit3 ) olmasinin bana ne gibi avantajlari veya dezavantajlari olacak. Sonuc itibariyle o sadece araci değil mi.onemli olan benim yazdigim program degil mi ?
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi