PIC progrramlama Bilen Var mı?

Ben PIC programlamak istiyorum bunu için çalışmalara başladım sizce EN KISA ve EN İYİ şekilde öğrenmek için neler yapmalı ve nasıl yöntemler izlemeliyim hangi PIC programlarını hangi Devre elemanlarını almalıyım Söyleyebilir misiniz??

Bence asm ye başlama.. 3 maddeden hangisi uyuyorsa ona başla..

-Eğer hiç bir temelin yoksa, ingilizcen ve Elektronik temelin yoksa, hepsini bırak pc programlamada Visual C ya da Visual Basic ten başla.. Böylece simülasyon sorunun olmaz ve programlama mantığını kavrarsın..
-Eğer ingilizcen yoksa ama elektronik temelin varsa, picC veya pic Basic gibi kütüphaneli dillere yönel.. Pic in donanımlarını ve çevre birimlerini kontrol etmen için hazır komutlar içerir ve pic in tüm sistemini bilmen gerekmez..
-Eğer ingilizcen varsa, elektronik bilgin de yeterliyse picasm yi çöz.. İleride C diline geçersin ve C dilinde başın sıkıştığında bazı kodlar için asm de kullanabilirsin..

Asm tüm dillere göre en etkili en hızlı en esnek dildir, ama direk işlemci komutlarını kullandığın için tüm sistemi bizzat senin tasarlaman gerekir.. Tüm çevre birimlerle olan iletişim protokollerini tek tek senin oluşturman gerekir.. Hatta pic16F lerde çarpma işlemi komutlarını bile senin yazman gerekir.. Diğer dillerde 2 değişken arasına * koyduğunda çarpma işlemi yapılır ama asm de bu kadar basit değildir..

Diğer dillerde kütüphane denen bir kavram var, pic in donanımlarını ve çevre birimlerini kullanmak için hazır komutlar bulunur ve uğraşmadan bunları kullanabilirsin.. Diğer dillerde yazdığın programlar asm ye çevrilir diyebiliriz, haliyle diğer diller programlamayı kolaylaştırmak için icat edilmiştir..

Güv-Tek Beni Arkadaşın Olarak Eklesene sana sorularım olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…