Merhaba fabrisio
web de araştırma yaparken sensörlerle ilgili yardımlarınızı okudum
buna istinaden 12f675 li bir pır devre programına ihtiyacım var
Elektronik bilgim iyi olmasına ragmen program yazamadıgım için çözemedim sadece piclere program yükleme olayını yapabilmekdeyim
Eğerki inşallah vaktin olurda yazabilirim dersen detayını aşagıda anlattıgım bir programa ihtiyacım. bunun için ücret isterim dersen onuda belirtirsen çok sevinirim
programın detayı ( pır sensörler d203s veya pyd1998 olabilecek gibi düşün )
* picin iç kristali kullanılsın yer çok dar o yüzden mümkün olan en az malzeme ile yapmam lazım
* pır hareket algıladıgında pic çışı en az 10sn en fazla 5dk olacak şekilde çıkış versin yanma süresi doldugunda yavaşça dimmerleyerek kapansın taki pır tekrar görene kadar (çıkışta 16a mofetle led sürmek düşüncesindeyim dimmer olayını ona göre düşünebilirsiniz )
* yanma süresi için pot girişi olsun
* ledin gündüz yanmaması için LDR baglayıp bunun içinde ayrı bir pot girişi olsunki aydınlık ve karanlık ayarı yapılabilsin
* son olarakda pır görüp led yanmaya başlamış olsa bile picin bir ayagını tetik olarak ayarlayıp bu kısımdan eksi yada artı size baglı bir sinyal geldiyinde süreyi gözetmeksizin dimerleyerek ledi kapatması taki pır tekrar görene kadarda kapalı kalması
konu biraz uzun oldu sanırım anlatamadıgım bir yeri var ise bana mail yolu ilede ulaşmanız mümkün hatta cep telefonumuda verebilirim sorun değil
şimdiden tüm desteğiniz ve yardımlarınız için çok teşekürler
saygılar
Kamil KAYA
Merhaba fabrisio
web de araştırma yaparken sensörlerle ilgili yardımlarınızı okudum
Merhaba fabrisio
forumlardaki bu mesaj yazdırma ısrarı nedir anlamıyorum
bilgilerimizi paşlaşmak için bile bu kadar engelleyici olmamız mı lazım anlamıyorum
20 mesaj yazmadan özel mesaj atamamakda neyin nesi
hem bilgi paylaştıkça çogalır derler hemde bir sürü engel çıakrırlar
millet ayda yürü biz hala ufak ayrıntılara takılıp emekleriz
hadi üye olmayı anlıyorum kişler belli olsun diye yapılıyor
yani sırf 20 tane doldurmak zorunda olmak da
sadece işgüzarlık diyorum
forumlarda bilgileri paylaşıp daha verimli işlerle ugraşsak
fabrisio arkadaş gibide soru sorana bagırıp kızmadan yardım edebilsek ne güzel dimi
hele bazıları bilmediyi konularda bile sırf muhalefet olmak için gelip
her söylenene aksi cevap vererek kendilerini akıllı sanalarında olması ne acı
bir çok forumunda için de bulundugu konuları ve bilgileri paylaşırken birilerini buna engel olmak yerine daha yapıcı olması gerektiyini asla anlayamıycaz
heleki picle 3-4 tane ledi yanıp söndürüp sonrada kardeşim ben bunla çok ugraştım
kodlarını tabiki vermeyecem demeside acı komedi
kim neyi paylaşıyor yada neyi paylaştıgını sanıyor bazen çözmek oldukça zor
yazdıklarım site içinde ki hiç kimseye karşı değildir sadece 20 mesaj olayı bana çok saçma geldi ona sitem ettim
sitemim dışındakilerde forumlarda ki bazı kişi,lerin saçma davranışlarını yazmakdan ibaretti sıktıysam özür dilerim