Pic ve PIR sensör ile ilgili

Hocam, kusura bakmayın, forumda rüzgar türbini adlı konuya takıldım kaldım. O yüzden göremedim. Projenizi evdeki bilgisayarda yapmıştım. Şu an iş yerindeyim. Olmazsa kendi yüklediğim şemayı kendim indireyim. Şemayı bmp yapıp eklerim. Sadece 5 dakika.
 
Çok çok teşekkürler.Kusura bakmayın sıkıntı verdim ama inanın çok acil bir devre benim için. Görüşmek üzere.Kolay gelsin
 
Fabrisio Dostum biliyorum fenalık getirdim ama inan 12 saattir vista ya proteus yükleyemedim. Son gönderdiğin devreyi jpg. gibi açabileceğim halde gönderirmisin. Çok teşekkür...

Hocam, ben paylaşmayı seven biriyim. Benim sabır sınırlarım yoktur. O yüzden kafana takma. Aşağıdaki linkten resimli halini indirebilirsin.

Paylaşılan Dosya, Dosya Paylaşım Sitesinden Silindiği İçin Konu Çöpe Taşınmıştır.

Şemada bu

Eğer ben bu ledlerin yerine röle vs bağlamak istiyorum, nasıl yapacağım dersen onun için de yardımcı olabilirim.
 
Arkadaşım selamlar dün geceden beri gönderdiğin devreyi açmaya çalışıyorum ama proteus indiriyorum internetten isis ile açmak için devreni, isis programını açıyor ama gönderdiğin DNS.uzantılı şemayı açmıyor hata veriyor. Çok teşekkürler ilgin için simülasyonunu açmayı başarabilirsem bilgi vericem.

Aslında bu benim hatam. Ben proteusun 7.6 versiyonunu kullanıyorum. Siz eski versiyon indirdiğiniz için açamamışsınız. Keşke section dosyası ekleseydim. Neyse. Çözdük artık.
 
Arkadaşım gönderdiğin devreyi kurdum ve çalıştırdım.Kaç gündür yardımcı oldun çok sağol gerçekten.Bir yardımım dokunabilirse şu kısıtlı pic bilgimle çok mutlu olurum. Ben bu devreye bide buzzer bağlamak istiyorum, aslında programa eklemek daha iyi olur ama şu anda pek zamanım yok.Pek zor olmasa gerek ama bunu da isteyemiyorum şu anda Senden çünkü artık ayıp olur:) Şaka bi yana çok teşekkürler tekrar.Özel mesaj atamıyorum sitede uyarı ekranı çıkıyor.
 
Hocam, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Buzzer eklemek istiyorsun. Pic ten 2 çıkış almıştım. Biri 5 dk sonunda röle vs çektirmek için, diğeri ise sensör algıladığında uyarı niteliğinde çalışması için. Aslında bunlardan birine buzzer da ekleyebilirsin. Eğer ekstradan 3. çıkış olsun. Oraya da ...şöyle çalışsın...dersen ekleyebilirim. Peki bu buzzerin görevi ne olacak? Ne zaman çalışıp, ne zaman susacak? Detay verirsen birşeyler yaparım.
 
Arkadaşım buzzerin görevi 5 dakika sonra hareket olmazsa 3 saniye yanan led ile aynı anda çalsın ve reset atılana kadar çalsın desem, çok şey istemiş olur muyum?
 
Birazdan güncellenmiş dosyayı eklerim. OK?
 
Paylaşılan Dosya, Dosya Paylaşım Sitesinden Silindiği İçin Konu Çöpe Taşınmıştır.

Devreye ekstradan buzzer ve reset butonu ekledim. Sensör 1 bilgisini aldıktan 5 dk sonra kontakla birlikte buzzer da 1 oluyor. Kontak 3 sn sonra 0 oluyor ama buzzer reset butonuna basılana kadar veya elektrik kesilene kadar çalışmaya devam ediyor. Başka birşey varsa burdayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,313
Mesajlar
925,227
Kullanıcılar
451,761
Son üye
trapcx

Yeni konular

Geri
Üst