bachelorboy
Üye
PLC genellikle büyük fabrikalarda kullanılır.PLC ile yüksek gerilimmi elemanları kontrol edebilirsiniz.PIC ise elektronik devrelerde kullanılır.PLC hazır halde bulunur .
Örnek verecek olursak CNC tezgahın içine plc koyarak onu programlarız.Onun sayesinde yağı ve haberleşmesini sağlar.
PLC ile yapacağın uygulamaları pic ilede yapabilirsin. PLC biraz daha endüsrtiyel uygulamalara uygun hale getirilmiş.
Plc ile yapacağınızı pic ilede yapabilirsiniz.Ama o kadar korumalı olmaz.
PLc maliyeti pic e göre çok pahalıdır.Ama plc çok amaçlı kullanılır.Gelip hemen Programlayabilirsniz.
PLC genelde otomasyon sistemlerinde kullanılır.Plc otomasyon programlama kontrol etmek için pıc ise otomasyonu sürmek amacıyla kullanılır.
PIC mikroişlemci türdür.PLC lojik kontroldür.
Aralarında aslında fark PIC ile mikroişlemcilerin hepsini kontrol edersiniz.PLC otomasyon sistemlerinde kullanırsınız.
Kısacası daha açıklayıcı örnek vereyim.Genelde bu örneği verirler.
PLC İle genelde fabrikalarda üretim bantları oluyor(seri üretim olduğu yerlerde) oralarda kullanılır.
PIC ise üzerine programalr yazılıdğında sayıcı gibi işlemleri yapabilen çiptir.
Örnek verecek olursak CNC tezgahın içine plc koyarak onu programlarız.Onun sayesinde yağı ve haberleşmesini sağlar.
PLC ile yapacağın uygulamaları pic ilede yapabilirsin. PLC biraz daha endüsrtiyel uygulamalara uygun hale getirilmiş.
Plc ile yapacağınızı pic ilede yapabilirsiniz.Ama o kadar korumalı olmaz.
PLc maliyeti pic e göre çok pahalıdır.Ama plc çok amaçlı kullanılır.Gelip hemen Programlayabilirsniz.
PLC genelde otomasyon sistemlerinde kullanılır.Plc otomasyon programlama kontrol etmek için pıc ise otomasyonu sürmek amacıyla kullanılır.
PIC mikroişlemci türdür.PLC lojik kontroldür.
Aralarında aslında fark PIC ile mikroişlemcilerin hepsini kontrol edersiniz.PLC otomasyon sistemlerinde kullanırsınız.
Kısacası daha açıklayıcı örnek vereyim.Genelde bu örneği verirler.
PLC İle genelde fabrikalarda üretim bantları oluyor(seri üretim olduğu yerlerde) oralarda kullanılır.
PIC ise üzerine programalr yazılıdğında sayıcı gibi işlemleri yapabilen çiptir.