Öncelikle Selamun Aleykum. Kullanacağım devre öğrenim gördüğüm mekatronik bölümü için dersi kavrama anlamında gerçekten çok önemli olacak. Butonla LED açıp kapatma haricinde ciddi bir devre kurmak istedim ve işin içerisinden çıkamadım.
PIC için 16F877A da kullanabilirim. İlla 628A gerekli değil ama yazılımın Mikroc dili ile olması öncelikli nedenlerimden. Temel anlamda bir araştırma yaptım fakat yazılımı bu hale getirebilmem boyumu biraz aştı.
Devre şeması genel itibarı ile bu şekilde;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kurulum için de (bağlantıları tam olmasa da) bu şekilde yaptım;
Yardım aldığım kaynaklar:
PIC için 16F877A da kullanabilirim. İlla 628A gerekli değil ama yazılımın Mikroc dili ile olması öncelikli nedenlerimden. Temel anlamda bir araştırma yaptım fakat yazılımı bu hale getirebilmem boyumu biraz aştı.
Devre şeması genel itibarı ile bu şekilde;
Kurulum için de (bağlantıları tam olmasa da) bu şekilde yaptım;
Yardım aldığım kaynaklar:
- MikroC i2c kütüphanesi -> https://www.ercankoclar.com/2018/01/i2c-iletisim-protokolu-ve-mikroc-kutuphanesi/
- Yeni Başlayanlar Için Mikro C Ile Pıc Programlama PIC16f628a / PIC16f648a - Hikmet Şahin & K. Serkan Dedeoğlu
- MikroC ve PIC18F4550 - Hikmet Şahin & K. Serkan Dedeoğlu