Pic16f877 giriş/çıkış voltajları

GTurtle

Üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
40
f877 ile yapılacak bir sanayi projesinde röle ve sensörlerden gelen 24V voltajı pic'e uygun olan 5V'a ve çıkıştaki 5V'yi 24V'a çekmek istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu IC 7805/78LM05 ve IC7824/78LM24 kullanarak helledebileceğimi öğrendim ama soğutma konusunda pek fikir sahibi olduğum söylenemez. Ayrıca bu elemanları sürmek için gerekli diyot/kapasitörler nedir? Datasheetlerini inceledim ama hangi şemanın bana uygun olduğuna emin olamadım. Konulardaki bilgim yetersiz yardımcı olursanız sevinirim.
 
kaynaklar için çok teşekkürler, gerçekten bu konudaki açıklarımı şimdilik kapatacak, ama öğrenmem gereken çok şey var daha. PLC/PIC arasında gidip geliyorum, birbirlerine olan avantajlarını/dezavantajlarını(kararlılık/maliyet/kolay kurulum-kullanım) daha fazla incelemem gerek. Yapılacak iş çok karmaşık olmadığından PIC ile ucuza getirme düşüncesindeyim ama o zaman da işin içine alınması gereken akım ve manyetik korumaları girmekte. Ayrıca PIC'in çıkış akımının endüstriyel uygulamalara uygun olmaması da bir sorun. Gerçi sizin verdiğiniz dökümanlar sayesinde bu probleminde üstesinden gelmiş sayılırım. Yine de donanım konusunda da bilgi eksikliği çekmekteyim.

Mesela verdiğiniz 2. linkteki "Optoisolated higher power circuit" devresinde röle bobini yerine 24V 3W pnömatik piston valfi sürebilir miyiz direk olarak, yoksa bir röle ile mi aktif hale getirmek gerekir?
 
Evet sürebilirsiniz yalnız by-pass diyodu mutlaka kullanın bide 1N4007 gibi bi diyot kullanmanızı tavsiye ederim.Her yerde PLC kullanılacak diye bişey yok.Küçük uygulamalarda ya basit kontrolerler yada picli kartlarla iş çözülebilir.Yapmak istediğiz işi yazarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.Kolaygelsin.
 
Biraz daha araştırma yaptım ve bu işin mcu ile yapılmasının daha zahmetli olduğunu öğrendim. Ama verdiğiniz bilgiler yine de benim çok işime yaradı. ileride eğer gürültü, esd korumaları gibi konularda kendime yeterince güvenirsem bu sisteme dönme niyetindeyim ama şimdilik işi sağlama alıp plc kullanmam benim için yerinde olacak gibi.
 
Endüstriyel uygulamalarda her zaman plc daha avantajlıdır. eger hazır metal kutu ve topraklama kullnılırsa pic li devre kullanılabilir fakat sizinde fark ettiğiniz gibi oldukça zahmetli bir iş kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,843
Mesajlar
920,927
Kullanıcılar
450,942
Son üye
serhanacik

Yeni konular

Geri
Üst