Picte voltaj sorunu

solkirans

Üye
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

16f877A kullanıyorum, durum şu;

2 tane opampım var ikisinin de çıkışı 0 - 5V kare dalga, bunların birini D0 a diğerini D1 e bağlıyorum ( B portunda da denedim ) opamplardan biri 5 volt olunca pic bunu algılayabiliyor fakat D1 e bağladığım opampta bunu başaramıyorum, D1 e 5v dc bağlıyorum, görüyor, Opampı bağlıyorum görmüyor. Opampların yerlerini değiştiriyorum , yine aynı opamp voltaj veremiyor. Opampı pic in bacağından söküyorum, o şekilde ölçüyorum, gayet güzel çalışıyor, yani bahsettiğim opampı picin herhangi bir bacağına bağladığımda çalışmıyor, başka componentlerle gayet güzel çalışıyor.
devrenin çizimi burada, biraz karışık kusura bakmayın

Sorun nerde olabilir?

Yönetici Notu: Paylaşılan dosya, dosya paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
yazılımsal olarak sorun olmadığına emin iseniz opampı değiştirin.
Tris tanımlamaları bazen can sıkıcı olabiliyor.
şemayı 7.5 çizdiniz sanırım görüntüleyemiyorum.
smülatorde giriş bacaklarına bakın grilik varmı varsa opamp çıkışına 1k ile 40 k arası direnç bağlayın muhtemelen çözülecektir. Olmaz ise trasistör ile sürmeyi deneyin. Oda olmas ise şemanın fotosunu koyun
 
Merhabalar.

Sorunun gerilim düşümü olduğunu düşünüyorsanız ve bunda eminseniz (gerçi ben bunu pek sanmıyorum ama) aşağıdaki çözüm işinizi görebilir.

Opampın okumak istediğiniz bacağına yüksek bir direnç takın ve bunu toprağa veriniz. 100 k olabilir. 100k nın üzerine 5 volt düşecek ve toprağa gidecek akım çok az olacağı için bu opampdaki gerilim düşümünü durduracaktır. PIC ile bu direnç üzerinden okuma yapabilirsiniz. Zaten pic okuma işlemi yapacağı için oda çok az bir miktarda akım çekecektir.

Fakat bende sayın "seckinalan" ile opamp değiştirmeniz konusunda hem fikirim.

saygılarımla
Marwin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…