kocamanusta
Profesyonel Üye
Servise mail atmıştım. Sigota olarak en az 63A lik bir sigorta ile kullanmam gerektiğini belirtmiş. Sigorta kutusunda tek prize 63A lik bir sigorta bağlasam. bu ev tesisatı için bir sorun yaratır mı?
Yine B tip ev tesisatı olan farklı bir binada denedim yine atıyor.Aynı şartlarda başka bir yerde denenizmi ?
dün biraz araştırdım. gövdeye bağlı toprakla terminal altını kazıyıp geri takmışlar. iletken boyadan dolayı topraklama yetersiz kalıyor diye. Gerçi onların problemleri benimki gibi değil / iyileştirme yapıyorlar. trafoyu da mikrodalga trafosu ile değiştiriyorlardı.16A B tipi bi otomatik sigorta (MCB) koruması yeterlidir. muhtemelen cihazınızda bi izolasayon problemi var. kaçak akım koruma şalteri ile MCB'nin açması besleme kısa devresi ve toprak kısa devresini işaret ediyor.
Yine B tip ev tesisatı olan farklı bir binada denedim yine atıyor.
dün biraz araştırdım. gövdeye bağlı toprakla terminal altını kazıyıp geri takmışlar. iletken boyadan dolayı topraklama yetersiz kalıyor diye. Gerçi onların problemleri benimki gibi değil / iyileştirme yapıyorlar. trafoyu da mikrodalga trafosu ile değiştiriyorlardı.
Yine B tip ev tesisatı olan farklı bir binada denedim yine atıyor.
dün biraz araştırdım. gövdeye bağlı toprakla terminal altını kazıyıp geri takmışlar. iletken boyadan dolayı topraklama yetersiz kalıyor diye. Gerçi onların problemleri benimki gibi değil / iyileştirme yapıyorlar. trafoyu da mikrodalga trafosu ile değiştiriyorlardı.
Amper olarak yazmıştım kullandığım sigortalar hep B tip
@arkaplan cihaz 30A cam sigortaya sahip. Kaynak yapıyor lakin devamlı sigortayı kaldırmak gerekiyor.
https://tr.aliexpress.com/item/1005...d=2023053011404183138451336550021017794_1&s=pMerhaba. Hobi amaçlı pil puntolamaya çalışıyorum. genelde 18650 piller kullanıyorum.
Ev içi trifaze bir sistemim var. kaçak akım rölesi mevcut. Punto yüksek akımda atıyor. düşürdüğümde ise 1 yada 2 atımda mutlaka sigortayı yada kaçak akımı, nadirende olsa ana girişteki 3lü sigortayı attırıyor. 2 P (darbe) darbe modunda zaten direk sigorta atıyor.
Tek hat 1 prize gidiyordu v b16 sigorta vardı. bunu 32A sigorta ile değiştirdim , lakin sorun devam ediyor. cihazda mı bir sıkıntı var yoksa tesisat mı sıkıntılı çözemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?