Pil Punta projesi tavsiye

Bilmiyorum.
Ancak;
Punta için kapasitör gerekiyorsa,
Yüksek faradlı kondansatör kullanılmalı.

krehiqwve9ql2priwyiksovgp4ebhptvqznll2p3t6kwi-s-10-webp.120319

değerli ustalarım, 3-4 tane aküyü birleştir otur elektrot kaynağı yap, (2-3 deşarjdan sonra akülerle vedalaşırız) çözüm - çeşitlilik onlarca olabilir ama makul olan verimli ve ucuz dediğimiz kullanılabilir sistemlerdir. süper kap ların olabileceğini çok falan düşünmüyorum çünkü depolama kapasitesi yüksek fakat deşarj süreleri uzun. normal kap lar çok hızlı boşalıyor uygun mudur evet ama pratik kullanım için soru işaretleri vardır.

Son düzenleme:
Ben aslında lto pillerden yapmayı düşünüyorum ve bunun için mosfet biriktiriyorum. Almadım çünkü projelerime para harcamayı sevmem. Elime büyük miktarda kart geçti. Onlardan ayıklıyorum. Bakalım nasıl olacak? Kağıt üzerinde olacak gibi gözüküyor.

temu dan almıştım şarjlı pil punta makinesi 900 tl gayet iş görüyor içinde ne tür batarya var bilmiyorum 18650 olabilir diye tahmin ediyorum, pense kadar birşey puntası sağlam 6 tane şarjlı matkap bataryası pil değişimi yaptım

temu dan almıştım şarjlı pil punta makinesi 900 tl gayet iş görüyor içinde ne tür batarya var bilmiyorum 18650 olabilir diye tahmin ediyorum, pense kadar birşey puntası sağlam 6 tane şarjlı matkap bataryası pil değişimi yaptım
Lityum polimer batarya var içinde. 18650 olması biraz zor çünkü 120 amper. 4 tane high drain 18650 anca kurtarır.

Pil puntolama işi çok tehlikeli bir iş. 6ay önce puntolayip 5 senedir kullandigim piller patladı 1260 adet pil patladı atolyem komple yandi. Oluşan sıcaklık tavandaki sivayi düşürdü yerdeki fayansi eritti. Cehennemden kıvılcım düşmüş gibi oldu. Lityum pil bir bomba gibi görüyorum artık. Hayatımızdan çıkarmak mümkün değil fakat zorunluluk haricinde uzak durun

Çok geçmiş olsun!

Hepsi birden patlamamıştır, bir tanesi veya bir şey patlamayı tetiklemiştir.

Ben de dönüştürülen matkap bataryasını şarj ederken (Zorlanınca BMS kesime gidiyordu, bir dirençle kısmen sorun çözülmüştü. Arkadaşım 40A BMS alıp onunla değiştirmemi istemişti) az kalsın evi yakıyordum. Önce plastik kısım aşırı ısınma sonucu yanmaya başlayınca, bataryayı balkona atacak 2-3 saniye zamanım oldu ve balkonda patladı. :confused:

Pil puntolama işi çok tehlikeli bir iş. 6ay önce puntolayip 5 senedir kullandigim piller patladı 1260 adet pil patladı atolyem komple yandi. Oluşan sıcaklık tavandaki sivayi düşürdü yerdeki fayansi eritti. Cehennemden kıvılcım düşmüş gibi oldu. Lityum pil bir bomba gibi görüyorum artık. Hayatımızdan çıkarmak mümkün değil fakat zorunluluk haricinde uzak durun
Çok geçmiş olsun ustam .

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri