"Pili değiştirmeniz yararlı olabilir" uyarısı veriyor.

Miryo

Üye
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
246
Puanları
1
Asus K52J marka notebook da durduk yere pilin üzerinde çarpı işareti çıkıp "Pili değiştirmeniz yararlı olabilir" yazıyor ve normalde 1.5 saat yeten batarya 15-20 dk ya düştü eğer bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen yardımcı olun.
sizin bir çözüm neriniz varmı ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
"Üzerinde çalıştığınız bilgileri kaybetmemeniz için bataryayı değiştirmeniz yararlı olabilir" ve batarya üzerine çizilen kırmızı bir çizgi uyarısından söz ediyorsunuz herhalde, tam şekliyle yazılırsa.Bu uyarı laptop bataryası çok zayıfladığında onu kullanan kişilere yapılan, bir batarya zayıflığı uyarısıdır.

Eğer laptopunuz çok yeniyse(Birkaç yıllık),ya şarj devrelerinde ya da batarya hücrelerinde kısmi bir arıza söz konusu olabilir.Önce bataryayı sağlıklı şekilde ölçebilecek yetkili bir kişiye kontrol ettirin.Tüm hücreler sağlam çıkarsa,şarj kontrol ve denetim devresinden kuşkulanın ve bu kısmın kontrolünü yaptırın.Laptopunuz çok eskiyse,her geçen yıl,hiç kullanılmayan saykıllarında(Doldurma-boşaltma döngüsü sayısı) dahi,li-iyon bataryaların kendi iç karekteristikleri gereği, otomatik olarak şarj kapasitesi düşecektir.Ancak 7-10 sene zarfında,belki yukarıda belirttiğiniz kapasiteye inebilir.(Kullanma kriterlerine de bağlı olarak,en az yüzde elli veya yüzde altmışbeş'i şeklinde, devamlı olarak bataryayı dolu olarak tutup saklayarak, kapasite yitimi en aza indirilebilmektedir.)
 
Son düzenleme:
Bölgemizde enerji kesintisi olmadığından ve pilin ömrünü yitirmiş olmasından dolayı ben laptopumu bir yıldır pilsiz kullanıyorum siz de öyle yapın. Birde işlemcimde aşırı ısınma sorunu vardı Win7 kurdum şimdi çok rahatım(PC'nizin driverlarını kurmayı unutmayın).
Laptopunuzda sürekli kayıt edilmesi gereken önemli işlerle çalışıyorsanız yeni pil almadan önce servise götürün donanımsal veya yazılımsal sorunlar olabilir.
 
win7 ile işlemcinin ısınmasının bağlantısı nedir acaba?
 
win7 ile işlemcinin ısınmasının bağlantısı nedir acaba?

Ben mesajımda yaşadığım olayı izah ettim sadece. Belki bunun direk Win7 ile alakası olmayabilir Format atmış olduğumdan ısınma sorunundan kurtulmuşumdur ancak daha önce xp format atmıştım ısınma sorunları devam ediyordu şimdi çok rahatım en ufak bir problem yok.
Sürekli söylenen Win7 pc'yi kasar ram'i yorar rivayetleri doğru değilmiş demek ki.
 
Laptopu pilsiz kullanmak şebekedeki voltaj dalgalnmalarında anakartın yanmasına sebep oluyor ortalama 150-200 tl lık bir pil için laptopa veda ediyorsunuz veya çok yüksek anakart maliyetleri çıkabiliyor bence bir pil için değer mi bir daha düşünmek gerek...
 
haklısın zaten ben hiç çıkarmıyorum batarya yı ama yukarıda bahsettiğim uyarıyı veriyor ve daha yeni olmasına rağmen çok çabuk şarjı tükeniyor
 
Sn Miryo bataryanızın şarz devresi veya hücreleri arızalıdır laptopunuzda yeniyse ve garanti devam ediyorsa vakit kaybetmeden servise gidin derim batarya tamiri olmadığından yerine yenisini veriyorlar.az bir ihtimalde laptopun şarz devresinde sorun olabilir eğer imkanınız varsa başka bir pille deneme yapın kolay gelsin..bir de servise gittiğinizde laptopu sürekli şarza takılı kullandığızdan bahsetmeyin rutin olarak bataryayı doldurup boşalttım deyin
 
Laptopu pilsiz kullanmak şebekedeki voltaj dalgalnmalarında anakartın yanmasına sebep oluyor ortalama 150-200 tl lık bir pil için laptopa veda ediyorsunuz veya çok yüksek anakart maliyetleri çıkabiliyor bence bir pil için değer mi bir daha düşünmek gerek...

Sn. Semihyazar; siz de benim düşündüğümü çok doğru ifade ettiniz,tebrik ederim.Çünkü pilsiz(Bataryasız) sürekli kullanma,kanımca da sakıncalıdır.Nedeni ise;bataryasız kullanımda,batarya özel şarj devresinin,batarya ve pc sistem devresi paralel olarak hatta bağlı değilken,tıpkı bir "komütasyon" diyodu görevi görerek,anakartı ve diğer bileşenleri,ters ve aşırı yüklerden koruyabilen, bir kalkan görevi yapmaktan mahrum bırakılmasıdır.

Ayrıca bu iddiamı,başka forumlarda,örneğin,pcnet-forum'da da açıkladım,ancak ilgilenen pek olmadı ne yazık ki.Laptop kullanıcıların büyük çoğunluğu,bataryasız kullanımın pc'ye bir zarar veremeyeceği görüşündeler ne yazık ki.(Bizim forumdakiler de,inanmayan bu kitleye dahil değildir inşallah.)Rasyonel düşüncenizden ötürü sizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum.Maalesef; herkes sizin gibi düşünmüyor...

Bir de, şarj devresi tamamen sağlıklı ise,batarya prizde laptopa günlerce bağlı bile kalabilse,otomatik şarj kesme mekanizması sayesinde,laptop adaptöründen,laptopa sıfır akım geçişi olur,yani unutulsa bile kendi kendini koruma altındadır,li-ion bataryaların aşırı şarja olan hassasiyetleri nedeniyle bu şarj devreleri bozulmadığı sürece, son dereceed emniyetli çalışabilirler.Ben de,bazen laptopumu günlerce şarjda unutuyorum,ancak şarj sisteminde bir aksaklık olmadığından olsa gerek,2-2,5 senedir batarya ve sistemimle ilgili bir mağduriyetim hiç olmadı.
 
Evet Sn Semihyazar ve Sn Binbaşı haklısınız 150-200TL'lik bir parça için riske girmeye değmez. Bende bundan sonra pc'mi pili ile birlikte kullanacağım. Açıklamalar için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,165
Mesajlar
923,871
Kullanıcılar
451,516
Son üye
SERDAR ASLAN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst