2002 yılında bu ülkede 50 civarında şeker fabrikası vardı ne zaman yapıldı 2002 den sonra mı?Kaç tane kaldı?Türk telekom diye bir kamu şirketi vardı?Ne oldu?Kim sattı?
Elektrik dağıtım şirketleri vardı?Kim kurdu kim sattı?80 yılda Tüpraş kuruldu Petkim kuruldu kim sattı bunları?TEKEL diye bir kurum vardı kim sattı?
Osmangazi köprüsü benim evime 20 km mesafede yılda kaç milyon dolar hazine para ödüyor haberiniz var mı?Maliyeti 2 milyar dolar ama yılda 500 milyon dolar müteahite para kazandırıyor aynı şartlarda hazine yapsaydı 4 yılda köprü hazineye çalışacaktı şimdi 25 yıl müteahite çalışacak Yavuz Sultan selim köprüsü ve Avrasya tüneli de kaç milyon dolar zarar etti
Akkuyu nükleer santralindeki alım fiyatı:
4800 MW kurulu güce sahip olan tesis çalışmaya başladığında talebin yaklaşık
%6-7 kadarını tek başına karşılayabiliyor olacak. İşte tam da bu noktada EPDK’nın verdiği lisanstaki
alım garantisikafalarda soru işareti yarattı. Anlaşmaya göre tesis çalışmaya başladığında ürettiği elektriği
12,35 cent/dolardan satacak. Hali hazırda serbest piyasada ise fiyat
4-4,5 cent/dolar olarak gerçekleşiyor.
Bu santral vatandaşa hizmet olsun diye değil bu santarli yapanları zengin etsin diye yapılıyor köprü otoban ve tüp geçit gibi.
Şuan evlerimizde kullandığımız elektriğin birim fiyatı 45 kuruş bu faturaya trt payı,iletim bedeli kayıp kaçak gibi onlarca kazık eklendikten sonraki fiyat bu peki akkuyu da üretilecek elektriğin birim fiyatı tl olarak ne?60 Kuruş buna eklenecek onlarca vergi ve bedelle bu fiyat 1,5 tl.olacak en az
Ama nükleer santralimiz olacak geçmediğimiz köprülerimiz olduğu gibi elektrik üretim faturasını ödeyemeyeceğimiz nükleer santralimiz olacak!
20 sene önce yapılsaydı şimdi devlete kalırdı 80 sene neden bi şey yapılmamış ımfden borç alıp maaş ödemeye benzemez bu iş
Yukarda yazdıklarımı lütfen okuyun 80 senede neler yapılmış 15 senede neler satılmış