ttrkn
Üye
arkadaşlar fabrikada bulunan epoxy dozaj makinamızda şöyle bir sıkıntı var ; makina da A ve B tip olmak üzereiki adet tank var tanklarda da seviye sensörleri var seviye sensörünün markası VEGA tam adı VEGACAL 63 şimdi bu sensörlerden bir tanesi tank boş olmasına rağmen tankı dolu gösterdiği için proseste bi sonraki aşamaya geçemiyoruz. İki gündür yapmadığım şey kalmadı ne yaparsam yapayım tanklardan anca biri normal gösterebiliyorum. JETTER SX-SIO diye bir PLC slave olarak kullanılmış şimdi sensörlerde 4-24 mA sinyal yollyuyorlar sensörlere belirli bir gerilim uygulanıyor seviye sensörüde tank seviyesine göre direncini değiştirerek aynı çıkıştan bu JETTER'ın analoğuna giriyor.
basit tek dirençli bir devre ama bir türlü analog sinyali doğru okumadı makina .Sensör yerine pot bağladım direnci değiştirdim banamısın demedi ve sensör ve analog modül uçları ikiside topraklı anlayan varsa bi yardım etsin çıldırmaya az kaldı
basit tek dirençli bir devre ama bir türlü analog sinyali doğru okumadı makina .Sensör yerine pot bağladım direnci değiştirdim banamısın demedi ve sensör ve analog modül uçları ikiside topraklı anlayan varsa bi yardım etsin çıldırmaya az kaldı