Arkadaşım, henüz o konuya geçmedim ama anladığım şu: OPC server üzerine hangi PLCyi kullanacaksanız add-in (haberleşme arayüz yazılımı) ekleyip lisansını girerek OPC serverin o PLC ile haberleşmesini sağlıyorsunuz. Kepware de her PLC nin haberleşme add-in leri mevcut.
PLC de bir şey yapmıyorsun. Sadece tanımladığın taglardan hangilerini OPC servera aktarmak istiyorsan onları bir kenara not ediyorsun. OPC server üzerinde bir kanal tanımlayıp, o kanal altında haberleşeceğin PLC yi (Device) tanımlıyorsun (haberleşme ayarları vs.) Sonra OPC de tanımladığın Kanal.Device ı seçtiğinde sana tagları ve PLC deki yerlerini gireceğin alanı açıyor. PLC deki tagları ve yerlerini, veri tiplerini buraya yazdığında OPC server PLC ye şu tagın (adresini göndererek) değerini bana gönder diye iletişim kurarak tanımladığın tagların değerlerini çekiyor.PLC de OPC ye özel bir şey yapmıyorsun. SCADA da yapılanın çok benzeri.
Kepware de data logger modülünü kurup çalıştırabilirsen herhangi bir SQL servera verileri aktarabilirsin. O SQL serverlara uygun ODBC arayüzü kepwarede mevcut.
Yukarıda yazdıklarımda hata varsa, lütfen bildirin, ben de eksiklerimi görmüş olurum.
Akşam rs232-485 haberleşme devremi tamamlayıp S7-200 de deneyeceğim. PLCSİM ile OPC server arasında iletişim sağlayamadım. Gerçek ortamda deneyeceğim.