plc de seri ve ya paralel haberleşmede yardım.

muhom515

Üye
Katılım
7 Kas 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
4 adet mcc var bunların her birinde et 200 m slave ler var, bunlar master s7 400 e bağlı. mcc lerin birinde haberleşme arızası ve ya enerji kesintisi oldumu tüm mcc ler devre dışı kalıyor, seri haberleşme yani bus sistemi ile ilgili bir durum. bunu önlemek için başka bir yol var mı, mevcut donanımda ne gibi yenilikler gerekir. örneğin her mcc ye master mı konulmalı yada paralel haberleşme mi sağlanmalı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. selamlar...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
S7-400 e OB86,OB82,OB121,OB122 organizasyon bloklarını yüklersen PLC bus fault verir fakat stop a düşmez.
 
burada baska bir soru sormak istiyorum.Smatic manager de kullanılan ob,fb ve sfc lerin detaylı olarak aciklamasını nereden bulabilirim.hangisi nerde ve ne zaman kullanılıyor bir bilgim yok.
teşekkür ederim...
iyi çalışmalar...
 
Ben bilgi edinmek istediğim fonksiyonu seçip F1 tuşuna basarak buluyorum. Ayrıca bir de pdf vardı ama şimdi bulamadım hangisi olduğunu. Bulduğumda buraya gönderirim.
iyi çalışmalar.
 
sayın aykanat,
ingilizce bilmeyenler için bu konu gerçektenm çok önemli.ob lerle ilgili türkçe döküman site içinde var.fakat fc,fb,sfb,sfc ile ilgili türkçe kaynak bulamıyoruz.bu konuda yardımcı olursanız memnun oluruz.
saygılar
iyi çalışmalar
 
Ekte bir döküman var. FB ile ilgili örnek mevcut ve türkçe umarım yardımcı olur
 

Ekli dosyalar

  • Step7 Türkce.rar
    1.7 MB · Görüntüleme: 0
sayın erolgke,
öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.ekte gönderdiğiniz s7 türkçe dökümanı sitemizde var.benim asıl istediğim s7 manager library deki fc,sfb ve sfc lerin türkçe karşılıklarının olduğu dökümandı.
saygılar
iyi çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,881
Mesajlar
921,270
Kullanıcılar
451,016
Son üye
töroğluhalit

Yeni konular

Geri
Üst