PLC deney seti

Bir pt100 yada thermocouple takarsanız ortam sıcaklığını filan ölçtürtebilirsiniz. Potansiyometreye göre daha görsel ve öğretici olur diye düşünüyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Çok güzel bir çalışma ama keşke suntanın üzerine bir reklemcı ile konuşup yazılı ve şekilli tasarım yaptırsaydınız. Böylelikle kullandığınız soket ve sviçlerin altına markalama yapabilirdiniz.
burak bey delme işlemi yapıldıktan sonra malzemeleri çıkartım suntayı beyaz renge boyayacağım..soket ve switçlerin markalamasını kendimiz yapacağız..20 adet bu şekilde set yapacağız ancak çok eksiğimiz var bu nedenle yavaş ilerliyoruz...ama dediğiniz konuyu araştıracam eğer fiyat çok aşırı çıkmaz ise çok mantıklı bir fikir..
 
bitmiş halini lütfen forumumuz da resimli olarak paylaşın.
 
analog girişleri ve çıkışları suntaya born vida şeklinde koyup öyle uygulama yapmayı düşünüyorum ama en doğrusu bu şekilde olur gibi..ayrıca 0-10v arası içinde bir pot koymayı düşündüm..
 
Son düzenleme:
arkadaşlar masaları boyadım..malzeme eksikliği yüzünden ilerleme sağlayamadık..haftaya bir tanede olsada bağlantılarını yapıcam inşallah.
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0368.JPG
    DSC_0368.JPG
    138 KB · Görüntüleme: 91
PLC tedariki yaptiniz mi? Yapmadi iseniz GMTCNT markasi icin yardimci olabilirim.
 
20 adet deney seti olucak şu anda 10 adet plc temin edebildik..ayrıca bu sete panelde eklemeyi düşünüyoruz ama okulların durumunu biliyorsunuzdur..seneye yetiştirebilirsek yinede iyi iş çıkartmış olucaz
 
Elinize sağlık hocam, umarım genç dimalara örnek olacak projeler yaparsınız ve ufuk çizgilerini daha da ilerilere taşırsınız.

Bu arada niçizanr bir tavisye, nihayet siviçlerinin önlerine sabit bir kıskaç koyup sürekli basılı kalmalarını sağlarsanız, deney sırasında gözlemlemeyi daha kolay yapalirsiniz diye düşünüyorum .
 
Elinize sağlık hocam, analog giriş olarak öğrencinin daha net anlayacağı somut bir şeyler daha iyi olur. 0-10 Volt giriş biraz soyut kalır. Ama misal bir ultrasonik sensor'e elini yaklaştırdıkça bir motorun hızının arttığını görmek analog kavramını anlamakta daha verimli olur..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,972
Mesajlar
922,200
Kullanıcılar
451,167
Son üye
emrozgnnn

Yeni konular

Geri
Üst