basararkan
Üye
Arkadaşlar merhaba. 6 ay boyunca bir otomasyon-yazılım firmasında çalıştım bir süredir de bir fabrikada bakımcı olarak çalışıyorum. PLC ve otomasyon donanımı hakkında bir sıkıntım yok fakat yazılımla hiç uğraşmadım. Kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum. Sorularım şunlar;
1. İnternette bir çok eğitim seti gördüm mesela s71200 eğitim seti, s71500 eğitim seti gibi. Her PLC için bir eğitim seti almak zorunda mıyım? Aralarında ne çok fazla yazılım farkı var mı sonuçta ya Tia Portal da ya da Step7 de yazılıyor. Eğer varsa ne gibi farklar var?
2. WinCC yi bilgisayarda ya da panelde programlayabiliyoruz. Bu iki program arasıda yazılım değişiyor mu? Komutlar,kodlar vs.
3. Son olarak hangi model PLC leri öğrensem piyasada daha çok işime yarar?
1. İnternette bir çok eğitim seti gördüm mesela s71200 eğitim seti, s71500 eğitim seti gibi. Her PLC için bir eğitim seti almak zorunda mıyım? Aralarında ne çok fazla yazılım farkı var mı sonuçta ya Tia Portal da ya da Step7 de yazılıyor. Eğer varsa ne gibi farklar var?
2. WinCC yi bilgisayarda ya da panelde programlayabiliyoruz. Bu iki program arasıda yazılım değişiyor mu? Komutlar,kodlar vs.
3. Son olarak hangi model PLC leri öğrensem piyasada daha çok işime yarar?