sphinxcorp
Üye
Elimizde hocamızın verdiği PLC final sınav sorusu var fakat yapamadık yardımcı olup yapabilecek varmı arkadaşlar lütfen yardım edin.soru aşağıdadır
M0.M1.M2.M3=4kW'lık ASM, M4=400 kW'lık asm
bir öğütme tesisinin prensib şeması ve motor özellikleri yukarıda verilmiştir.
bu ööğütme sistemine PLC ile kumanda edilecektir.Değirmende öğütülen malzemeler helezon ve ekvatörler tarafından depoya taşınmaktadır..Bu sistem aşağıdaki istekler doğrultusunda çalıştırılacaktır.
1-)M0 isteğe bağlı çalışıp durdurulacaktır.
2-)diğer motorlar ise m1.m2.m2.m4 sırası ile çalıştırılacak ,durdurulurken ise m4.m3.m2.m1 şeklinde durdurulacaktır.her motor kendisine ait start stop butonu ile çalıştırılıp durdulacaktır
3-)banttaki torbalar ışıklı bariyet tarafından algılanacak ve her torba sayılacaktır.torbalar 50kg ağırlığındadır.ayrıca üretilen malzeme kg cinsindende hesaplanabilecektir.
4-)üretilen malzeme 10000 kg olduğunda siren çalışacaktır.
soru budur arkadaşlar lütfen yardım edin 40 kişinin kaderi sizlere bağlı.
M0.M1.M2.M3=4kW'lık ASM, M4=400 kW'lık asm
bir öğütme tesisinin prensib şeması ve motor özellikleri yukarıda verilmiştir.
bu ööğütme sistemine PLC ile kumanda edilecektir.Değirmende öğütülen malzemeler helezon ve ekvatörler tarafından depoya taşınmaktadır..Bu sistem aşağıdaki istekler doğrultusunda çalıştırılacaktır.
1-)M0 isteğe bağlı çalışıp durdurulacaktır.
2-)diğer motorlar ise m1.m2.m2.m4 sırası ile çalıştırılacak ,durdurulurken ise m4.m3.m2.m1 şeklinde durdurulacaktır.her motor kendisine ait start stop butonu ile çalıştırılıp durdulacaktır
3-)banttaki torbalar ışıklı bariyet tarafından algılanacak ve her torba sayılacaktır.torbalar 50kg ağırlığındadır.ayrıca üretilen malzeme kg cinsindende hesaplanabilecektir.
4-)üretilen malzeme 10000 kg olduğunda siren çalışacaktır.
soru budur arkadaşlar lütfen yardım edin 40 kişinin kaderi sizlere bağlı.