PLC Ic694mdl660 çıkış arıza tespiti

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar ve saygılar.
Konuyu ve sorumu size özetlemek çalışacağım sizdende yardımınızı bekliyorum.
Sistemimiz de ic694mdl660 input modülü var(24v) 10 adet bu modelullerden biri çıkış sigortasını attırıyor projeye göre 32 bilgi alıyorum bunlar anahtar,switch, kuru kontak tarzı 1/0 olarak.
Bunu sigorta attıran enstrümanı bulmak için nasıl bir yol izlemeliyim.
Projeye göre kabloları tek tek dolaştım genel olarak bir arıza göremedim (kablo da deforme vs.) bu işlemi yapar iken başka modülün beslediği bir kısımda kablo da yara buldum gövdeye şase yapıyordu onu izole ettim ve ondan sonra sigorta atma olayı kesildi.(Projeye göre sigorta atan modul 7 ben 10. modüle bilgi gelen kabloda arıza buldum)Ve anlam veremedigim şu ki modüller farkı ancak toprak kısa devresi o modülü etklier mi.
Ayrıca PLC input modülü çıkış kisa devre bulma daha kolay yöntemi var mıdır.
Arkadaşlar dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım Ag kısa devresinde hattı bolersin kısım kısım devreye alırsın ve arızayı bulursun ancak PLC de bu şekilde bir yönetmen var mıdır Teknik terimler de yanlışım var ise kusuru bakmayın mazur görün.
Şimdiden teşekkür ediyorum saygılar.

Ekli dosyalar

• IMG20241031113123.jpg
    IMG20241031113123.jpg
    211.7 KB · Görüntüleme: 6
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar ve saygılar.
Konuyu ve sorumu size özetlemek çalışacağım sizdende yardımınızı bekliyorum.
Sistemimiz de ic694mdl660 input modülü var(24v) 10 adet bu modelullerden biri çıkış sigortasını attırıyor projeye göre 32 bilgi alıyorum bunlar anahtar,switch, kuru kontak tarzı 1/0 olarak.
Bunu sigorta attıran enstrümanı bulmak için nasıl bir yol izlemeliyim.
Projeye göre kabloları tek tek dolaştım genel olarak bir arıza göremedim (kablo da deforme vs.) bu işlemi yapar iken başka modülün beslediği bir kısımda kablo da yara buldum gövdeye şase yapıyordu onu izole ettim ve ondan sonra sigorta atma olayı kesildi.(Projeye göre sigorta atan modul 7 ben 10. modüle bilgi gelen kabloda arıza buldum)Ve anlam veremedigim şu ki modüller farkı ancak toprak kısa devresi o modülü etklier mi.
Ayrıca PLC input modülü çıkış kisa devre bulma daha kolay yöntemi var mıdır.
Arkadaşlar dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım Ag kısa devresinde hattı bolersin kısım kısım devreye alırsın ve arızayı bulursun ancak PLC de bu şekilde bir yönetmen var mıdır Teknik terimler de yanlışım var ise kusuru bakmayın mazur görün.
Şimdiden teşekkür ediyorum saygılar.

modül 4 adet 8 bitlik girişten oluşuyor. her modül 4 ayrı sigortayla da korunabilir tek bir sigortayla da... devre şemasına vakıf olmadığımız için net bi şeyler söylemek zor. sigorta devamlı atıyorsa kök nedene çok hızlı ulaşabilirsiniz.

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
129,672
Kullanıcılar
452,371
Son üye
cihan topaç

Yeni konular

Geri