PLC ile Haberleşen Sistemde Inverter Convert Edilebilirmi?

merhaba arkadaşlar bir tekstil makinasında şöyle bir şey yapılabilirmi
makinada kullanılan Panel ve plc b&r marka ve bu sistemde 8 e yakın inverter var
control techniques marka fakat sürekli ısıl problemle karşılaşıyorum.
bu sistemdeki haberleşme hız kontrol cihazlarıyla olan ansı rs 485 burada plc programına
müdehale etme şansım yok gibi fakat rs 485 den cihaz gönderilen sorgu cevabı okuma
yapıp buna göre bir ara birim yapıp yeni takılacak cihaz uyumlu hale getirilebilirmi

Yüksek ihtimalle modbus rtu çalışan bir sisteminiz var, dediğiniz olay yapılabilir fakat özel bir devre yapmak gerekli bunun için. Tarif etmek ile yapılabilecek olsaydı buradan yazıp yardımcı olmak isterdim size fakat, sorguların dinlenmesi, haberleşme ayarlarının tespiti yeni sorgular hazırlanması vs. kompleks bir iş.

Yaptırmayı düşünürseniz eğer imzamda yer alan siteden bana ulaşabilirsiniz.

sayın kumanda_cı kardeşim haberleşme ayarları tespiti diyorsunuz fakat sürücü tarafı ayarlar belli rs 485 19200 kbaud haberleşme hızı
cihazın node adresi gibi şeyler belli fakat bunlardanmı bahsediyorsunuz.

Siz plc programına ulaşamıyorum deyince, inverterlerde korumalı sandım ben. Bu yüzden haberleşme ayarları bilinmiyorsa eğer onunda tespit edilmesi gerekirdi diye not düştüm.

Yeni takacağın cihazda haberleşmeli olacak ise, plc modbus master ve modbus slave kartlarıyla çözersin,
Haberleşmesiz sürücü kullancaksan mobus slave ve I/O kartlarıyla işi çözersin.
Bence programa ulaşıp. Haberleşme kısmını istediğin sürücüye uygun hale getirmen en uygunu.

Forum istatistikleri

Konular
129,781
Kullanıcılar
452,555
Son üye
ulassh

Yeni konular

Geri