Bu durum benim çok başıma geliyor.
Şunu söyliyeyim Esit analog çıkışı çok güzel çalışıyor. Ben yıllardır kullanıyorum.
PWI modelinide TR3 amp. de her türlü cihazını kullanıyorum gayet sorunsuz çalışıyor.
Bir çok sebepten olabilir. Sen hergün kalibrasyon yapmak durumunda kalıyormusun.
veya sadece sıfırlamamı yapıyorsun. Ben olsam ilk önce boşta loadcell besleme ve dönüş voltajlarını ölçer kaydederim, bir sonraki kaymanın olduğu gün boşta loadcell besleme ve dönüş voltajlarını ölçerim. Besleme voltajı değişmiyor ve dönüş mv değişiyorsa mekanik bir sorunu işaret eder. Bence basamak basamak ölçülerek bulunabilir. Ama sistemin gürültü titreşim gibi sorunlarını mutlaka ilk önce gidermelisin.
Loadcellerin sağlamlık kontrolünü yapmanızda fayda var. Loadcel'lerden birinin bozulması demek bütün tarımı etkiler çünkü. Sağlamlık kontrolünü ise loadcellerin sertifikalarında yazan ohm cinsinden değerine göre yapınız. Eğer sertifikasında yazan ohm değerini aşıyorsa okuduğunuz değer, o loadcell bozuktur.
Analog cikisa verdigin 24V kaynagi degistirmeni oneririm. Duzelmezse analog kartta sorun olabilir...
Sent from my LG-D802 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?