Plc ile Termostat

Opter

Üye
Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
16
Puanları
1
Arkadaşlar aşağıda ki devrenin plc ladder hali gerekiyor bana. Yardımcı olursanız yada fikir verirseniz çok memnun olurum.

"Su, musluk aracılığı ile kazana doldurulmaktadır ve reosta ile 3 kademeli olarak ısıtılmaktadır. Su minimum seviye de iken ısıtma işlemi yapılmamaktadır. Isıtıcı açılsa bile suyun minimum seviyeye kadar doldurulması beklenmektedir. Su maksimum seviyeye geldiğinde musluk açık olsa bile kazana su dolmamaktadır. Kazandaki suyun seviyesi minimum ile maksimum arasındayken ilk sensör, maksimum seviyede iken ise üstte bulunan sensör sıcaklık ölçümü yapmaktadır. Su istenilen değere ulaştığında ise reostanın gerilimi kesilmektedir. Her iki sensör aynı anda çalışmamaktadır. Su eğer kazandan dışarı çıkmaya başladığı an musluk açık ise musluk kapanacaktır. Çıkış kapanmadan önce kazan boşalsa bile musluk açılmayacaktır."
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,881
Mesajlar
921,272
Kullanıcılar
451,016
Son üye
töroğluhalit

Yeni konular

Geri
Üst