yanlız kalpler
Üye
Bu sabah kombimiz çalışmıyor neden anlamadık kırmızı bi ışık yanıyor ve o normalde ateş olan yerde ateş olmuyor sebeb nedir
Mümkündür, eski tesisat ve kombi olduğundan sanırım bacalı sistem, her sene baca bakımı yapılıyor değil mi? Zorunlu, ayrca içten sıvalı olmalı diğer katlarla irtibat olmamalı diye biliyorum.Merhaba,
Baymak BAXI Eco 20 P kombimde son bir ayda 3 kez pilot alevinin söndüğüne şahit oldum. Kendi çakmağıyla yakınca yanıyor ve ayrıca banyo suyunu 2. dakikadan sonra soğutup tekrar ısıtıyor ve bu durum banyo bitene kadar devam ediyor, stabil bir sıcaklık elde edemiyorum. Banyo suyunun ısınıp soğumasını üç yollu vanadan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Pilot alevin sönmesini ise bacanın tıkalı olmasına bağlıyorum çünkü çatıya çıkıp baktığımda kargaların bacaya çalı çırpı yığdığını gördüm ve imkanlarım dahilinde temizleyebildiğim kadar temizledim fakat tam temizlenmediği kanaatindeyim. Son olarak da baca termostatı 2-3 ayda bir atıyor; bu sorunun sebebini de bacanın tıkalı olmasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Saydığım üç problemle ilgili teknik bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.
Hayırlı akşamlar.