PLC Komutları Programlama..

Katılım
14 Kas 2011
Mesajlar
55
Puanları
1
arkadaşlar kumanda bilgim var ama plc ögrenmek istiyorum...sıemens başlamak istiyorum plc yle ilgili herşeyi anlatan bir kitap varmı yada en iyi kolay nasıl ögrenebiliriz kursada gidiyorum ama yeterli olmuyor ustalar yardımınıza ihtiyacım var neler önerirsiniz...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bence siemens çok karmaşık bir yapıya sahip kullananlara kolay geliyor ama biraz dolanbaçlı ve karmaşık bir program mantığı var hem blok hemde LD kullanımı gerektiriyor ayrıca girişler çıkışlar değişkenler tanımlaması karmaşık yeni başlıyorsan başka plc kullanmayı dene derim.
 
hangi plc öneririsiniz ayrıca bildiginiz plc ylr ilgili kitaplar varmı faydalı olabilecek...
 
Malesef siemens ülkemizde neredeyse en çok tercih edilen plc durumunda bu yüzden takıldığın anda en çabuk yardım alabileciğin plc türü siemenstir.Fakta yeni başlayanlar için fatek bence uygun bir model hem donanımsal olarak uygun ifyatlı hemde kolay bir yapıya sahip.
 
Bence Mitsubishi plcde öğrenmeye başla. Bende ilk önce siemenste öğrenmiştim. Çalıştığım yerde mitsubishi plcleri kullanıyoruz ve siemense nazaran daha kolay programlanıyor. Netten GX Developer ve simulator programını indir. Bence sana baya faydası olur.
 
Ben siemens öneririm. Çünkü karışık yapısını çözdükten sonra diğer plcleri öğrenmekte pek sıkıntı çekmezsin.

Zaten kursta falan sadece öğrenebileceğin temel şeyler.
Uygulamayı iş kısmına döktüğünde ozaman PLC'i daha iyi anlayıp kavrıyorsun.

Başka marka istiyorsan, maliyet ve donanım olarak FATEK öneririm. Programlama yapısıda oldukça basit.
 
teşekkür ederim arkadaşlar piyasada olduk ça geniş anlatan kitaplar var diyolar plc alıp uygulama yapsam yada kitapla çalışsam nasıl olur...
 
aslında plc öğrenmenin en iyi yolu uygulama yapmaktan geçer. mümkünse bir deney seti edinmenizi ve çok uygulama yapmanızı tavsiye ederim sonuç olarak herhangi bir markayı öğrenmeniz diğer markalarıda rahat ögrenmenize yarar.
 
evet bende egitim seti almak istiyorum panellede çalışmak istiyorum panelle neler önerirsiniz.
 
operatör panelinde siemensin td 200 ile başlayabilirsin. ayrıca deltanın operatör panelleri hem uygun fiyatlı hem kullanımı kolay.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…