Plc nin Enerjini Kendisine Kestirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kurusaray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kurusaray

Üye
Merhaba. Akülü çalışan plc li bı sistemim var. Akü voltajı belli bir değere düşünce dip şarj olmasın diye sistemin enerjini kesmem gerekiyor.
Bende bunun için dışarıdan butonla bi röle muhurlettirdim ve enerjiyi sağladım. Mührü çözmek içinde kumanda devresini bir rölenin stop kontağından geçirdim. Enerjiyi kesmek için plc çıkışı ile roleyi cektiriyorum. Röle kısa çekiyor geri eski halini alıyor ve sistemin enerjisi kesilmiyor.
Bunun için ne yapabilirim

Merhaba. Akülü çalışan plc li bı sistemim var. Akü voltajı belli bir değere düşünce dip şarj olmasın diye sistemin enerjini kesmem gerekiyor.
Bende bunun için dışarıdan butonla bi röle muhurlettirdim ve enerjiyi sağladım. Mührü çözmek içinde kumanda devresini bir rölenin stop kontağından geçirdim. Enerjiyi kesmek için plc çıkışı ile roleyi cektiriyorum. Röle kısa çekiyor geri eski halini alıyor ve sistemin enerjisi kesilmiyor.
Bunun için ne yapabilirim
Rölelerin tutma gerilimi çekme geriliminden çok daha düşüktür . Röle üzerinden bunu yapmanız pek sağlıklı olmaz . Size şöyle bir ürün lazım .
https://www.trendyol.com/genel-mark...it-aku-dusuk-voltaj-koruyucu-gost-p-263276401

Rölelerin tutma gerilimi çekme geriliminden çok daha düşüktür . Röle üzerinden bunu yapmanız pek sağlıklı olmaz . Size şöyle bir ürün lazım .
https://www.trendyol.com/genel-mark...it-aku-dusuk-voltaj-koruyucu-gost-p-263276401
Giriş gerilimim 60-72V arasında . Bu ürünün giriş gerilimi düşükmüş. Kondansatör falan eklesem role bobinine iş görmez mi. Ya da plc ile role arasına zaman rolesi kullansam iş görmezmi.

Son düzenleme:
Giriş gerilimim 60-72V arasında . Bu ürünün giriş gerilimi düşükmüş. Kondansatör falan eklesem role bobinine iş görmez mi. Ya da plc ile role arasına zaman rolesi kullansam iş görmezmi.
Derdinizi ve ihtiyacınızı toplu olarak güzelce ( mümkünse görsel destek ile ) açıklasanız yardımcı olacak çok arkadaş çıkar . Ama böyle taksit taksit bilgi verirseniz hem kendinizi hem de destke vermeye çalışan arkadaşları yorarsınız .

Nasıl bir çözüm arıyorsunuz?

Bir otomasyon sistemi içerisine takılacak bir çözüm mü?

Profosyonel bir çözüm mü? Yoksa DIY bir devre işinizi görecek mi ?

Sistemde Plc var. Akü voltajını(62-72V) okumak için anolog modülüm var. 2 adet Step motor sürücülerim var (pilden doğrudan çalışıyor.). Pil ile besleniyorlar. Pil voltajı tam dolu 72v, min seviyesi 62V. Kontrol kısmı Mean well 2A dcdc çevirici ile besleniyor. (input:75v, output:24V).

Sorun pil voltajı 62V düşünce mA dahi çekmeyecek şekilde sistemi kapatmam lazım. Açıkması önemli değil. Operatör gelir düğmeye basar açar. Ama kritik eşiğe düşünce sistemi kapatmam lazım. Basit işlemcili devreler koyup parazitten etkilenerek zırt bıt kendi kendine kapansın istemiyorum.

BU şekilde yapın. butona basınca plc enerjilenir ve ilk iş röleyi çeker. İşi bitince plc, röleyi bırakır ve enerji kesilir.

Düzeltme: Butondan plcye giden input gerekli değil.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    15.5 KB · Görüntüleme: 17

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,231
Son üye
Dmronr1

Yeni konular