PLC S7200 Kurulumu Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

blackstorm

Üye
Katılım
17 Nis 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
PLC S7200 Kurulumu konusunda bilgisi olan var mı???
PLC makinesi ve kablosu var.(Siemens)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Tam olarak ne istiyorsun ve elindeki plc röle çıkışlımı yoksa transistör çıkışlımıdır? plc yi deney seti biçiminemi dönüştürmek istiyorsun yoksa panoya monte ederek belirli bir görevmi yükleyeceksin? Kısaca tam olarak istediğin nedir?
 
kusura bakmayin konunuzu bölmüs gibi olacagim ama bende konu yakinken kendi sorumu eklemek istiyorum.

Normalde üniversitede biz plc programlama gördük. Ama maalesef o zamanlar okadar öneminin farkinda olmadigimiz, sadece gecmis olmak icin sinavini gectik. Ama simdi icine girmek istiyorum. Ben makina müh. bölümü mezunuyum ve makina üretiminde otomasyon sistemleri kullanmak istiyorum. Cok basit makinaya manual fonksiyon verme olacagi gibi, üretim asamalarinda otomatik islemlerde yaptirmak istiyorum. Biraz anladigim kadari ile isin boyutuna göre degisik alternatifler var.

Benim sormak istedigim burada bu konu hakkinda kendimi gelistirebilmek icin, ne önerirsiniz. Baslangic olarak. Elektronikci degilim ama kendi isimde kullanacagim seyleri ögrenmek istiyorum. Bu konuda beni yönlendirebilecek arkadaslardan mütesekkir olurum.

iyi calismalar.
 
eyupdurak kardeşim çok teşşekürlerr valla onnumara bii paylaşım yuapmışınn harikaaa daha fazla bilgilerirnn varsa kardeşim bekliyoruzz genell siemen s hakkında şimdiden teşekkürler biraderrr allah senden ve senin gibilerden razı olsunn
 
eyüp bey paylaşımınız için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,058
Mesajlar
922,898
Kullanıcılar
451,330
Son üye
Ahmet.t.

Yeni konular

Geri
Üst